Jump to content

Zakon o hortikulturi


Ivan19777

Preporučene objave

Pozdrav. 

Situacija je slijedeca. Vlasnik sam kuce i zemljista iza kuce, vrta od nekih 400 kvadrata. Granica sa susjedima, sa kojima imam problema, je duga cca 50 metara. Problem je sto njihove masline prelaze debelo na moju stranu, negdje i vise od metra i smetaju mi. Prije nekoliko dana uzeo sam skare i dosta toga posijekao, kada su susjedi dosli raspravljati se i prijetiti kako su zvali policiju. Policija je stvarno dosla i legitimirala me. Po meni obicni pokusaj zastrasivanja od susjeda, ne znam imaju li kakvu osnovu za postupanje posto smatram da nisam ni cm pokidao osim onoga sto prelazi na moju stranu i vecinu toga fotografirao mobitelom ? I glavno pitanje, policajac me uputio da se posavjetujem sa odvjetnikom rekavsi da postoji nekakav zakon o hortikulturi prema kojem svaka vrsta stabla ima tocno odredeno koliko mora biti udaljena od međe sa strane onoga tko ju je posadio. Guglanjem nisam uspio naci taj zakon / propis pa Vas molim da mi pomognete ako mozete pa da se informiram prije nego odem u odvjetnika i zatrazim nekakvo postupanje ili podignem tuzbu po tome zakonu. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Takav zakon ne postoji. Eventualno bi nešto u tome smislu moglo bit određeno Odlukom o komunalnom redu koju donosi JLS. 

prije 3 sati , Ivan19777 je napisao:

Problem je sto njihove masline prelaze debelo na moju stranu, negdje i vise od metra i smetaju mi. Prije nekoliko dana uzeo sam skare i dosta toga posijekao,

I to vam dopušta Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u čl. 105.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija