Jump to content

Vlasništvo nerazvrstanih gradskih cesta


Tomana

Preporučene objave

Poštovani,

Zakon o cestama iz 2011. godine, čl. 132. st. 4. propisuje da će se nerazvrstane ceste upisati u zemljišnu knjigu kao javno dobro u općoj uporabi, kao neotuđivo vlasništvo jedinice lokalne samouprave uz upis pravne osobe koja upravlja javnom cestom, bez obzira na postojeće upise u zemljišnoj knjizi.

Međutim, na pisano traženje zainteresiranog građanina da se Grad upiše u zemljišnu knjigu za konkretnu nerazvrstanu cestu, Grad ne reagira. Obzirom da su ostvarene sve zakonske pretpostavke, na koji način mogu "natjerati" Grad da primjeni navedenu zakonsku mogućnost?

Unaprijed hvala na odgovoru,

 

uređeno: od Tomana
Ispravak gramatičke greške
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi poznata procedura o kojoj govorite(molim znalce), no ja sam na terenu imao situaciju kada je gradski činovnik izašao na uvid granica "međa" između gradskih lokalnih cesta uključivo i jednog lokalnog puta,(izrada geodetskog elaborata po privatnom vlasniku) pa se on u ime grada izjasnio o granicama, dakle radi se lokalnoj prometnici cesti i jednom putu, čak je dao i primjedbu kako put nije očišćen, tko je tu zapravo vlasnik, nadležan i sl. što je u zemljišnim knjigama,.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam slicnu situaciju. Ganjam Grad, vec tri godine (pisala sam na temi sluznost puta). Dobila sam i rijesenje 01.04.2021, da ce Grad, oduzeti vlasnistvo nad putem (meni jedini put), privatnim osobama. Da bi nakon puno zvanja, urgiranja, pisanja, dobila odgovor iz Grada, usprkos Zakonima, da mi nemogu udovoljiti zahtjevu jer sam nekretninu naknadno legalizirala i upucuju me na SUD. Mada je vecina kuca u selu naknadno legalizirana. Sad sam stjerana u kut, nemogu dalje. Vlasnici puta, usprkos tome, sto im opet nudimo novce, ne pristaju na sluznost puta. Tako, da mi je nazalost jedino rijesenje ostvariti preko suda nuzni prolaz. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija