Jump to content

Pravo iz socijalne skrbi


Luna33

Preporučene objave

Zbog zdravstvenih problema više puta sam predavala med.dokumentaciju u svrhu ostvarivanja prava na osobnu invalidninu ili pak tudu pomoć i njegu.Na zadnjem vještačenju utvrdeno mi je da sam u potpunosti radno nesposobna osoba u trajanju od 1 god.

Na osnovi moje radne nesposobnosti predala sam ponovo zahtjev za priznavanje prava na tuđu pomoć i njegu.Isti je opet odbiven sa rješenjem oštećenja 1.stupnja,ali bez spominjanja prava na bilo kakvu pomoć.Socj.radnica mi je to objasnila da mi liječnička komisija nije dala pravo na naknadu ???

Žalila sam se 2.stupanjskoj komisiji u ZG koja donosi rješenje o oštećenju 2.stupnja i vraća postupak mom centru.Koliko sam shvatila(ispravite me ako griješim)postupak ide na novo vještačenje u moj centar ili 🤷?!

Dakle,zanima me koja prava mogu dobiti na osnovi 2.stupnja invaliditeta i šta je s onim svime što sam propustila u svom centru na osnovi toga što je vještačenjem utvrdeno da nemam nikakva prava,mada je po žalbi ipak utvrdeno drugačije ?! Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drugostupanjsko tijelo je ministarstvo, koje donosi rješenje po vještačenju viših vještaka. Smatram da je vijeće viših vještaka u Središnjem uredu ZOSI izvršilo vještačenje po osnovi dokumentacije koje je ministarstvu dostavio CZSS iz Vašeg mjesta i to bez Vašeg prisustva. Rješenjem drugostupanjskog tijela (ministarstvo) naloženo je prvostupanjskom (CZSS) da ponovi postupak po njihovim naputcima. Dakle CZSS će Vam izdati novo rješenje prema nalazu i mišljenju Vijeća viših vještaka, u kojem će sve ostati isto već samo činjenica da je utvrđena invalidnost II stupnja. Po meni to ništa ne mijenja jer pravo na doplatak za pomoć i njegu pripada osobama III stupnja invalidnosti (TEŽE bolesti) a osobna invalidnina pripada osobama IV stupnja (TEŠKA bolest).

Na žalost po Vas mislim da je tako. Još samo napomena: morate razlikovati invaliditet od invalidnosti. Invaliditet je postotak oštećenja (%) a invalidnost je stupanj (I-IV) dakle funkcionalnost unutar invaliditeta, također, CZSS radi isključivo po nalazu i mišljenju vještaka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija