Jump to content

Još jedna žrtva raskida dopunskog zdravstvenog


ocitobudala

Preporučene objave

Pozdrav svima,

pokušat ću što jasnije i kraće, unaprijed hvala, kronologija:

- Dopunsko zdravstveno osiguranje ugovoreno 24.05.2017. , 3 godine koristio i platio i četvrtu htio otkazati.

- Uplatnica za četvrtu godinu stiže putem E-maila na datum 07.05.2020., isti dan šaljem upit što trebam učiniti da se raskine dopunsko (ne znajući za trik zvan 3 mjeseca unaprijed). Idući dan dobivam info o 3 mjeseca otkaznog roka, ali i dokument o raskidu koji trebam isprintati, poslati i vratiti na E-mail adresu, što i činim uz moblbu da mi ipak prekinu dopunsko za idući (četvrti) period 2020.-2021. na što NE dobivam nikakav odgovor, iako je u E-mailu pisalo da će se po obradi primljenog dokumenta javiti o ishodu, što se kako navodim nije nikada dogodilo.

- Naivno vjerujem da sam dovoljno učinio, jer sam ispunio dokument i lopta je u njihovom posjedu i s vremenom zaboravljam na cijelu stvar.

- Godinu poslije 26.06.2021 dobivam E-mailom potvrdu o raskidu dopunskog zdravstvenog sa datumom 25.05.2021 uz lijepi izraz "po samoj sili zakona":
Navedenom odredbom je regulirano da u slučaju neplaćanja premije od strane ugovaratelja osiguranja u vremenu od
godine dana od dana dospjelosti premije, ugovor o osiguranju prestaje po samoj sili zakona, ali u tom slučaju osiguratelj
ima pravo na naplatu dospjele, a nenaplaćene premije za spomenuto razdoblje.

Ovdje želim napomenuti iduću rečenicu iz njihovog E-maila:

Zahvaljujemo što ste odabrali primanje dopisa e-poštom umjesto poštom u papirnatom obliku i time pomogli očuvanju okoliša.

Bitno je znati da je meni u glavi i dalje da sam ja ovu policu raskinio još prije godinu dana i da ne znam o čemu sad oni tu pišu jer mi se nitko nije javio unutar tih godinu dana, tako da ovu obavijest spremam, ali zanemarujem.

- I tada se dešava veličanstveni događaj - na datum 04.10.2021 u onaj eGrađani pretinac dolazi obavijest o promjeni na mom predmetu - kakvom predmetu, prvi glas, prvi put čujem o ičemu - otvaram kad ono ovrha, traži se premija od 500kn i tamo neki odvjetnici bi sebi malo 1300kn i sad upravo mi stigne još dodatnih 31kn troška nekog javnog bilježnika za ništa, i dalje ne vidim što je njegova funkcija i trošak tu.

Moja pitanja:

- kako je moguće da mi nitko nije odgovorio na E-mail o raskidu ugovora iako piše da će se po obradi javiti i mogu li ovo koristiti u žalbi?

- kako mi se nakon godinu dana uredno javljaju da mi raskidaju ugovor nakon neplaćene premije i zahvaljuju na odabiru E-mail komunikacije, a nisu mi se javili niti jednu opomenu niti podsjetnik o neplaćenoj premiji poslali?

- kako su uspjeli staviti moju krivu adresu na taj dokument o raskidu, kada i sada ako se ulogiram u njihov sustav stoji dobra adresa. Stavili su ulicu prvog grada, grad drugog grada i onda grad prvog grada, ukratko nepostojeću adresu - mogu li ovo koristiti u žalbi ako su nekim čudom poštom išta slali?

Ukratko meni se nitko nije javio u svom ovom vremenu i onda najednom ovrha. Ako sam i zakasnio sa otkazivanjem, morali su mi to javiti po primitku mojeg dokumenta o raskidu ugovora, te bi ja tada platio i priča bi bila završena. Nikakvi odvjetnici ni ovrhe se ne bi dogodile.

Drugi problem je što samim tim neinformiranjem ja nisam ni znao da imam dopunsko zdravstveno osiguranje u ovom periodu, što bi značilo da sam zapravo zakinut i u tom pogledu, jer ako platim premiju koju nisam ni znao da imam - onda nemam ni novce ni ovce. No to me toliko ne muči, ako sam ne čitanjem sitnih slova sam sebi kriv, u redu, platiti ću (i platio bi da sam bio opomenut) ali ja sad nikakve odvjetničke troškove i izmišljene javne bilježnike ne mislim platiti zbog njihovog nemara.

Stvarno hvala i cijenim svaki savjet.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovorili su na način da su Vas uputili na otkazni rok od 3. mjeseca, a koji proizlazi iz općih uvjeta poslovanja na koje pristajemo sklapanjem ugovara/police osiguranja. Ovdje je Vaš propust, jednostavno niste istjerali stvar do kraja tj. zanemarili ste šutnju. Mišljenja sam da Vam je najbolje iskoristiti rok od 15 dana prema čl. 281. Ovršnog zakona i dobrovoljno podmiriti dug, ako ste to u mogućnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao sto sam vec naveo, otkaz od 3 mjeseca je moj propust i kao sto sam rekao po bilo kojoj opomeni i povratnoj informaciji ja bih to onda i platio, ali nisam bio povratno niti ikada naknadno kontaktiran. Dokument za raskid koji sam dobio za ispuniti sam i ispunio i vratio i cinio sto je navedeno - cekao obradu i ishod istoga.

Uz duzno postovanje - izraz niste istjerali stvar, tj. zanemario sam sutnju nema veze s vezom. Sto da sam poslao ponovno upit i da ponovno nisu odgovorili, bi li i onda bilo zasto nisam treci put poslao upit?

Samo me zanima onda jedna stvar - jesu li oni mene duzni kontaktirati radi bilo podsjetnika, opomena o neplacanju i to sve tokom trajanja osiguranja i nakon pa do pokretanja ovrsnog postupka ?
U svakom slucaju hvala na prijasnjem odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija