Jump to content

Robinzonski smještaj for dummies


BrianOConner

Preporučene objave

Pozdrav,

poslje čitanja po internetu, forumima i čitanja pravilnika odlučio sam se otvoriti temu jer se zajedno ne mogu baš sumirati.

Konkretno me interesira više stvari. Imam ideju napraviti objekt za robinzonski smještaj, nalazio bi se na mom zemljištu koje se vodi pod oranicu u mjestu gdje je index razvijenosti 4. Na mjestu gdje bi se nalazio nema ni struje ni vode, ali ne znam točno pod koju se zonu vodi. Najbliži opis objekta bi bio zemunica. 

Pošto bi morao otvoriti ili ugostiteljski obrt ili opg, otvorio bi opg pošto je jednostavnije (?) pa me zanima je li to moguće isključivo za robinzonski smještaj pošto nemam ni stoke ni poljoprivede.

Također mi nije jasno je je li mogu uopće napraviti takav objekt na toj parceli i ako mogu, kakvi su zakoni vezani za to pošto je objekt za robinzonski smještaj?

Pored svega me interesira (ako sve to prolazi) imam li pravo tražiti poticaje? (imam manje od 30 godina)

Hvala na odgovorima, svaka pomoć je dobrodošla :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjet za obavljanje gospodarske djelatnosti poljoprivrede u organizacijskom obliku OPG-a je posjedovanje i korištenje proizvodnih resursa u poljoprivredi i to zemljišta za bilinogojstvo odnosno posjedovanje stoke za stočarstvo odnosno posjedovanje i raspolaganje potrebnim proizvodnim resursima i/ili korištenje stručnih znanja i/ili vještina ako su propisani za pojedinu djelatnost.(nekad je npr. bilo dovoljno 0,5 ha za proizvodnju cijeća-povrća, ne znam da li se promijenio).

Kod ROBINZONA je najvažnije otići u općinu gdje živite zatražiti uvid u prostorni plan da vidite da li se vaša čestica nalazi u prostoru gdje se smije pružati takve usluge, ako ne, morate im predložiti da idu u izmjene i dopune, ako ih to zanima na tom području.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , BrianOConner je napisao:

@vodovod1 hvala na odg, znate li jel treba u mom slučaju građevinska dozvola za takav objekt?

 

 

 

 

 

 

Ovo znam iz pravilnika o jednostavnim građevinama da se može:

"Članak 5.a

(1) Bez građevinske dozvole i glavnog projekta na području određenom lokacijskom dozvolom za robinzonski turizam može se graditi šator od platna i drugih laganih savitljivih materijala tlocrtne površine do 20 m².

(2) Bez građevinske dozvole, a u skladu s glavnim projektom na području određenom lokacijskom dozvolom za robinzonski turizam može se graditi:

1. Zgrada na drvetu tlocrtne površine do 20 m²;

2. Zgrada od drveta ili drugog lakog prirodnog materijala tlocrtne površine do 20 m²."

a za zemunicu pitajte tamo gdje izdaju građevinske dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
  • 2 godina kasnije...
Dana 16. 12. 2021. u 13:33, BrianOConner je napisao:

Pošto nisam uspio sakupiti informacije koje me zanimaju, molim vas ako imate ideju ili znate nekoga tko se bavi takvim stvarima ili savijetima da mu se obratim.

Bilo da je to osoba, institucija, pravnik... (moze u i PM)

Postovani,

Isto istrazujem i praniram, te ne nalazim mnogo konkretnih informacjia. Jeste li mozda dosli do nekih konkretnih spoznaja?

Unaprijed Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija