Jump to content

1. stup (dubrava)


anonimno

Preporučene objave

faljen Isus svima! Jedno pitanje.Bio sam u Dubravi na prvostupanjskom i prije mjesec dana dobijem od "doktora" od tamo oštećenje organizma manje od 20% uz obrazloženje da su mi negdje pronašli iz dokumentacije "elemente ptsp-a"i da je to ratno oštećenje organizma koje je manje od 20%.Ja popizdio.Došlo mi je da tražim dotičnog (napisaću)Begića.Ali prije odem do jednog pravnika i čovjek nemože vjerovat šta su mi napisali.Kad je vidio da imam bolničkih liječenja(i ležanja i dnevnih bolnica)i da imam f 41.0,f 43.1,f 62.0 fino napiše žalbu i opere ih tako(meni bi bilo neugodno)i kaže da je to moje pravo da budem nazočan na 2.stupanjskom koje još uvjek čekam.Ali da više ne duljim pitanje je:dali se meni isplati kad me pozovu na drugi stupanj da im kažem kako to oni rade i da sam recimo gledao od "ministarstva hrvatskih branitelja iz domovinskog rata Pravilnik o utvrdjivanju postotka oštećanja organizma HRVI iz domovinskog rata GLAVA IX-NEUROZE I PSIHOZE 234. d) trajna promjena osobnosti uzrokovana ratnom traumom 60%.Eto to vam je to otprilike,a i taj pravnik je rekao kako oni nisu sigurno ni otvarali moj predmet nego kao po traci"svima isto pišu"(di su napisali pronadjeni elementi ptsp-a).Da mi je neko to pričao nebi vjerovao ali pošto se meni desilo....Dali da im kažem za taj pravilnik ili....Sorry ako sam nekom dosadio a nadam se da će me netko savjetovati šta da uradim i da nisam jedini sa takvim slučajem.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vidim da si friški u tim događanjima oko rvi-a. kao prvo ne uzimaj sto preteško srcu jer da ti objasnim da vještaci u zadnje vrijeme rade po nekom nepisanom pravilniku i sve branitelje odbijaju sa čudnim obrazloženjima. to se dešava i u mirovinskom pravu i socijalnom pravu recimo za 100% plaću. oni na neki način žele filtrirati te silne zahtjeve jer onaj koji je dobio odbijenicu i svjestan je da to riješenje nema čime pobiti a usput je možda lažnjak neće se usuditi pisati žalbe i izlaziti na komisiju sa lažnom dokumentacijom. tvoja žalba će biti 100% usvojena, to budi siguran, jedina otežavajuća okolnost je tvoje čekanje ali vidječeš i sam da to ustvari bude sve pozitivno rješeno.

dakle bez panike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma puno ti zavisi i od ostale dokumentacije a iz prakse znam da sa f60 večinom dobivaš opću s tim da bez obzira koliko ti županijski vještak da postotak vojne ovi u zagrebu to skidaju, neću ti sad objašnjavati zašto, ali ću ti reći da možeš ako smatrašda si oštećen, podnijeti žalbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-PTSP , prva dijagnoza 1994, aktivno lječenje od 2004.g. i sa samo f43,1

dobio 30% drugostupanjsko

-kolega sa f43,1 i f60,0, aktivno lječenje od 2005.g.

dobio 40% drugostupanjsko

-kolege razne sa f43,1, aktivno lječenje od 2005.g. na prvostupanjskom 30% -drugostupanjsko 19%;

prvostupanjsko 30%- drugostupanjsko 20%

prvostupanjsko 20%- drugostupanjsko 20%......

 

itd... nema mjerila za postotke sve zavisi od slučaja do slučaja, samo mi ne ide u glavu ako si imao u ratu dijagnozu pa nisi valjda u međuvremenu ozdravio da ne možeš dobiti 20%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Prijatelju nemoj se nervirat...U pravu je Esad, oni uopće ne pregledavaju dokumentaciju! U mene je ista stvar: F43.1chr, F42.0 i F62.0 i prvostupanjska ocjenila manje od 20%

Ptsp dijagnosticiran 1995 godine....

Napisao žalbu i čekam... ;-)

 

Da, napisali su mi u obrazloženju da je to blaži anksio-depresivni poremećaj sa elementima PTSP_a i da nije dostatno dokumentiran i liječen...

Istina je da se nisam redoviti liječio ali to neznači da sam u međuvremenu ozdravio ili da sam psihički zdrav.... Ma oni to uopće ne pregledavaju detaljno!

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vazda! Pravi kršćanine! Desila mi se ista stvar, kao i tebi, kada sam dobio manje od 20% doslovno sam doživo šok. Žalbu mi napiše pravnik na jednoj stranice, a ja na njegovu onako iz srca napišem je na pet stranica i pošaljem na II stupanjsko. Nakon tri mjeseca dobijem poziv i ja u Dubravu. Pozovu me i ja uđem u manjoj prostoriji stol na "T" a za njima sjede četri doktora i nešto pišu na kompjuter. Sjednem pokraj jednog doktora, ispred njega moj predmet, lista on sve papire, pita me kakve tekobe imam, otkada, gdje sam sve bio i koju terapiju uzimam, dok su me ostali doktori samo pogledavali. Što od tableta, što od straha neznam kako su doktori izgledali, što sam ja govorio, koliko sam unutra bio, što sam potpisa, kako sam vani izišao, čak su mi se moji novi nalazi rasuli po kancelariji. Samo znam da sam bio pristojan iako mi se prije toga svašta motalo po glavi. Na kraju me doktor potapšao po ramenu rekao mi smiri se, neće biti problema. Neznam kako sam prošao, čekam rješenje i tješim se da sam doktora na kraju dobro čuo i razumio.

Ako imaš dobar ratni put i nalaze o bolesti, nemaš se koga bojati i sramiti u ovoj zemlji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam koji Pravilnik (odnosno pripadajuću Listu) ti je taj pravnik pokazao jer točka 234.d, koja se odnosi na Trajnu promjenu osobnosti i iznosi 60% trajno, nije više u igri. Po novom pravilniku to oboljenje je obuhvaćeno točkom 238. Liste:

"Psihički poremećaji vezani uz ratnu traumu (akutna reakcija na stres, poremećaj prilagodbe, posttraumatski stresni poremećaj i trajne promjene osobnosti nakon ratnog PTSP) ako se utvrdi da prije rata nije bolovao od psihičkih poremećaja". Ima tri stupnja, a određuje se uvijek privremeno do 3 godine, a nakon toga trajno.

Znači, oboljenje Trajna promjena osobnosti (točka 234.d Liste prije važećeg Pravilnika) više ne postoji kao samostalna točka Liste, pa prema tome nema više mogućnosti dobivanja trajnog statusa nakon samo jednog pregleda kod Drugostupanjskog liječničkog povjerenstva.

Budući si izjavio žalbu i zatražio osobni pregled, na pregled ponesi i novu medicinsku dokumentaciju.

Što se tiče tvog ponašanja na pregledu, ne bih ti htio ništa sugerirati, odrastao si i nadam se odgovoran čovjek. Reći ću ti samo to da su te komisije već "odgledale" stotine izljeva bijesa i ljutnje. Ako si izdržao rat izdržat ćeš i tih 15-tak minuta.

Ako je taj pravnik sročio dobru (mislim na argumente i činjenice, a ne emocije) žalbu sukladnu navodima iz tvojih nalaza i ratnog puta, imaš izgleda za veći %.

Ono što po novoj Listi daje mogućnost dobivanja točke 238.c Liste (koja daje 40 do 60%) je "komorbiditet", odnosno postojanje dviju ili više psihičkih oboljenja koja su posljedica Domovinskog rata. Sretno.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morsyvuk ti je sve odlično obrazložio.Od samog nastupa i izlljeva bijesa nemaš ništa, pozovu zaštitara odvede te van i nemaš nikakve koristi od toga.Meni su u nastavnom priznavanju invalidnosti u Splitu u "nalazu i mišljenju" u obrazloženju naveli: Već ocjenjivan zbog kroničnog PTSP-a.Uvidom u medicinsku dokumentaciju nema promjene invaliditeta.

Napisao sam žalbu u kojoj sam obrazložio da sam prilikom pristupanja Prvostupanjskom liječničkom povjerenstvu priložio i niviju medicinsku dokumentaciju, a koja nije bila uzeta u obzir prilikom razmatranja ocjenjivanja postotka invalidnosti.

Nadalje sam napisao da je zbog velike obrade predmeta moglo doći do omaške jer uvidom u postojeću medicinsku dokumentaciju razvidno je da se tu radi o više dijagnoza vezanih uz krončni PTSP-F 43.1chr ( F41.2 , F 33.3, F 62.0 ) , odnosno o komorbiditetu i da su se stekli uvjeti za povećanje postotka invaliditeta, uz napomenu da sam se spreman u bilo kojem trenutku ukoliko je to potrebno, odazvati na vještačenje u Referentni centar KB Dubrava. Naravno sve je napisano u suradnji sa odvjetnicom , i u ovakovim stvarima nema mjesta emocijama.Pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

flak je napisao:

Neki dan sam razgovarao s doktorom koji je u komisiji za hrvi ,Po novom se više negleda dg.F60. nego sam kontinuitet lječenja, jer su i oni svjesni da se danas dijagnoza može kupiti za 100 eura.

Znači opet kršenje zakona na našu štetu( uistinu bolesnih ).Pa postoji referentni centar i svi koji su kupili za 100 eura padaju u vodu.Vrlo jednostavno i učinkovito,ali opet oni su ti koji trebaju inzistirati na tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako vam je to prijatelji moji samo što smo mi uhvatili zadnji vlak a harkanjci su već odavno u mirovini.Ova država ima 12 tajnih službi pa neka isztražuju tko gdje i kako zato su plačeni.Čudi me hvidra što je digla vatru kad je izašao spisak tko sve ima hrvi.Mogu vam reči sa sam pročitao dosta zanimljivih imena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, zelenaberetka je dao odličan primjer pametno napisane žalbe na temelju činjenica iz nalaza.

U zadnje vrijeme liječnička povjerenstva često "previde" žalbene navode koji se odnose na komorbiditet psihičkih oboljenja ili odbijaju zahtjev zbog nepostojanje kontinuiteta u liječenju oboljenja (po načelu: "nije išao doktoru=bio je zdrav").

Međutim, ono što je u postupku po žalbi bitno imati na umu jest da se drugostupanjsko tijelo MORA izjasniti o SVIM žalbenim navodima, bez obzira da li su oni osnovani, glupi, pametni ili smiješni (to mu nalažu odredbe ZUP-a). Ukoliko to ne naprave, Upravni sud će poništiti takvo rješenje kao nezakonito (ima puno takvih primjera iz dosadašnje sudske prakse). Također, Upravni je sud u svojoj praksi nebrojeno puta naglasio da nepostojanje kontinuiteta u liječenju ne može biti odlučna činjenica za smanjenje % invalidnosti, odnosno odbijanje nečijeg zahtjeva.

Ako je to tako, a jest, zašto povjerenstva donose takve nalaze, a pravnici na temelju takvih nezakonitih nalaza donose nezakonita rješenja?

Odgovor ne znam, ali ću ponoviti neke činjenice za koje smo svi čuli: do 31.12.2004. godine bilo je priznato oko 37.000 HRVI-a; u 2005. godini podneseno je oko 32.000 novih zahtjeva, u 2006. godini budžet je dva puta rebalansiran zbog naraslih potreba MOBMS-a, a u vezi invalidskih i mirovinskih prava branitelja. Uporni pobjeđuju.

:priest:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto malo se strpi počela su stizati rješenja...ima jako puno nelogičnosti kod tih rješenja,al očito da to tako mora biti... koliko sam upoznat ima jako puno predmeta što su pod upitnikom i za te predmete se traži revizija...eto ti samo primjer da je drugostupanjska komisija predmet rješila 31.12.2006 a rješenje došlo 12.veljaće 2007 godine..pa ko koga tu j.....?sve vas pozdravljam i želim puno sreće u očekivanju pozitivnih rješenja onima koji su zaslužili,no na žalost upravo mi takvi ####mo na sve strane a oni brzo oboljeli prođu samo tako ---nije mi jasno kako al nadam se da ima netko tko će i njima stati na kraj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija