Jump to content

Stjecanje prava vlasništva


pravnica amaterka

Preporučene objave

Lp

Dobila sam rješenje ZK odjela općinskog suda da se pokreće pojedinačni ispravni postupak za KČ broj .. koje sam suvlasnik jer da neka firma dd iz tog mjesta koja je u katastru upisana kao nositelj prava posjeda tih nekretnina upiše u ZK kao vlasnih tih nekretnina.Nekretnine sam nasljedila 2009. od praprabake.U tom rješenju pise da u roku 30 dana mogu uložiti prigovor na to ili će sud postupiti po zahtjevu firme dd.

Što napraviti da li se treba uputiti prigovor koja su moja prava da li mogu tu firmu tražiti da me isplati u mom suvlasničkom djelu?Da li bi morala platiti porez ili nešto? Činjenica je da ja taj voćnjak i njivu ne koristim?

Hvala puno svima.

uređeno: od pravnica amaterka
Ispravak gramatičkih grešaka
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ne prigovarate, na prvom sudskom ročištu (koje je uglavnom očevid na nekretnini), vjerovatno će se utvrditi da je predlagatelj zbiljski vlasnik nekretnine te će sud rješenjem provesti ispravak u ZK na način da se predlagatelj upiše kao vlasnik nekretnine. Ako pak prigovarate, uz dokaz, možete ostati suvlasnik u nekretnini s navedenom tvrtkom a daljnje odnose uređivati kroz razvrgnuće suvlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 minuta, Spitfire je napisao:

Ukoliko ne prigovarate, na prvom sudskom ročištu (koje je uglavnom očevid na nekretnini, vjerovatno će se utvrditi da je predlagatelj zbiljski vlasnik nekretnine te će sud rješenjem provesti ispravak u ZK na način da se predlagatelj upiše kao vlasnik nekretnine. Ako pak prigovarate, uz dokaz, možete ostati suvlasnik u nekretnini s navedenom tvrtkom a daljnje odnose uređivati kroz razvrgnuće suvlasništva.

Hvala puno

Na koje dokaze tj prigovore mislite?

Imam rješ. o nasljeđivanju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 minuta, Spitfire je napisao:

Upravo na

i po mogućnosti neki svjedok koji će potvrditi da ste barem voćnjak koristili za ubiranje plodova.

U redu

Iako mi i dalje nije jasno zasto bi oni stekli moju zemlju samo zsto sto su ju uzurpirali a ja ne zivim u tom mjestu-nije li njihov posned nepošten?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod pojedinačnog ispravnog postupka nije tolika bit u poštenom-nepoštenom posjedu koliko u postojanju isprave kojom se dokazuje osnovanost prijedloga za pokretanje PIP, što u praksi znači da predlagatelj mora imati ispravu koja ga legitimira kao vjerovatnog vlasnika nekretnina a ta isprava može biti posjedovni list gdje se predlagatelj navodi kao posjednik, ali i kupoprodajni ugovor, darovni ugovor i sl. koji zbog nekog nedostatka ne može bit osnova za upis uknjižbe stjecanja prava vlasništva u ZK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija