Jump to content

Kako do uporabne dozvole


lm1405

Preporučene objave

Pozdrav!
Vlasnik sam građevine izgrađene 1958. koja je ostala u istim gabaritima sve do prije dvije godine, kada sje obližnji bor pao na dio krovišta i oštetio krov i pod. Bivša vlasnica je pristupila hitnoj intervenciji jer je voda ulazila u kuću a da nije prije toga zatražila uporabnu dozvolu (što joj u hitnosti  situacije nije palo na pamet). Napravljena je nova betonska deka a krov nije vraćen. Uz to je napravljena crna jama u iskopu ispred kuće koji je do tada bio vrt. Budući se radi o kosom terenu napravljen je potporni zid na kraju iskopa zbog stabilizacije terena, a onda je prostor iskorišten izgradnjom otkrivene terase koja ima 18 kvadrata, ispod koje je nastala betonska nadstrešnica koja je jednom stranom otvorena prema ulici i ima 12 kvadrata. Sada je problem vratiti krov na kuću bez uporabne dozvole, a uporabnu nije moguće dobiti jer kuća nema krov.  Lokalni urbanisti ne znaju rješenje i nisu dali nikakav odgovor. Kako riješiti ovu situaciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 11. 10. 2021. at 15:17, lm1405 je napisao:

Sada je problem vratiti krov na kuću bez uporabne dozvole,

Šta će vam Uporabna za vraćenje krova? Građevina izgrađena prije 1968, smatra se izgrađena na temelju pravomoćne Građevinske dozvole. 

Neka pogledaju članak 150. Zakona o gradnji kao i Pravilnik o održavanju građevine pa probaju naći rješenje, jer ga svakako ima. Nakona vraćanja krova izdati Uporabnu dozvolu do 68. 

Na 11. 10. 2021. at 15:17, lm1405 je napisao:

Lokalni urbanisti ne znaju rješenje i nisu dali nikakav odgovor

Najlakše tako. Sve će vam objasniti zašto nešto ne možete ishoditi, ali naći rješenje, to ne. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadstrešnica i terasa po Pravilniku, do 20m2 se mogu graditi bez akta za građenje i gl projekta.  Na parceli, za potrebe postojećeg objetka, a u skladu s prostornim planom

Na 13. 10. 2021. at 16:53, lm1405 je napisao:

Može li na izdavanje uporabne dozvole utjecati ova izgrađena terasa ispred kuće od 18m2 i ispod nje nastala nadstrešnica od 12m2

Smatram da nije od utjecaja. 

Probajte s njima razgovarati. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija