Jump to content

Ispravnost uplatnica za marendu i ovrhe po istima


Homjan

Preporučene objave

Pozdrav,

Moli se informacije da li postoji pravni temelj i/ili uputa koja definira koje elemente mora imati izlazni račun kod proračunskih korisnika oslobođenih od obveze PDV-a? Naime, u osnovnoj školi djeteta A dobivam uplatnice za marendu djeteta samo u formatu uplatnice – HUB-a, dok u osnovnoj školi djeteta B dobivam ispisan i račun sa HUB-om. Na računu bude naznačena točna količina obroka po danu, te ostale specifikacije računa. Također, da li se sama uplatnica dobivena bez detalja o obračunatim uslugama može koristiti kao temelj za ovrhu ukoliko roditelj nije dobio nikakve druge dokumente uz istu?

 Zahvaljujem unaprijed.

uređeno: od Homjan
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je u školi zatražena specifikacija računa, odgovoreno je da su "oslobođeni PDV-a i da mogu izdavati samo uplatnicu". Kako je to moguće? Također se u razgovoru računovođa poziva na to da je potpisan ugovor sa roditeljem, međutim u samom ugovoru se ne navodi način izdavanja računa, već samo kako je roditelj dužan podmiriti obveze za marendu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija