Jump to content

Kupnja većinskog dijela kuće


radoznala_L

Preporučene objave

Poštovanje,

kupila bi kuću koja je u vlasništvu dviju osoba (3/4 + 1/4), trenutno imam novca samo za kupnju te 3/4, a za par godina ću imati za preostalu 1/4. Većinski vlasnik bi prodao odmah svoj dio, manjinski vlasnik živi u inozemstvu, nikad nije ni bio u toj kući, ali je tu 1/4 naslijedio.

Da li se upustiti u kupnju većinskog dijela (nekretnina mi hitno treba!) i da li postoje problemi koje bi mogla imati u budućnosti?

Savjetovana sam da kupim 3/4 od većinskog vlasnika, a kad budem imala ostatak novca da stupim u kontakt s manjinskim vlasnikom te od njega otkupim preostalu 1/4. Što sve može poći po zlu i na što bi trebala biti spremna ukoliko se odlučim na kupnju? Mogu li se uopće useliti u kuću koja nije u cijelosti moja? Može li mi manjinski vlasnik uvjetovati cijenu svog dijela veću od one koja je sukladna plaćenom dijelu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost da Vam vlasnik 1/4 ne bude želio prodati svoj dio ili da bude tražio iznos koji je Vama neprihvatljiv, pa da budete prisiljeni pokrenuti postupak razvrgavanja suvlasništva. Međutim, do tada možete slobodno koristiti i raspolagati sa svojim dijelom, isto kao i vlasnik preostalog dijela nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija