fjasarev61 objavljeno: 24. listopad 2021. Dijeli objavljeno: 24. listopad 2021. Poštovanje, Prije nekoliko godina moj djed ostavio mi je darovnim ugovorom građevinsko zemljište od 3500 m2. Susjedu koji graniči sa tom česticom prodao je 116 m2. Budući da je to bila mala kvadratura susjed se je upisao za taj iznos kao suvlasnik na mojoj katastarskoj čestici. Sada bih ja htio vratit djedu tu česticu jer je u međuvremenu došlo do nekih izmjena. Da li ja to mogu napravit darovnim ugovorom? Da li će susjed i dalje biti upisan kao suvlasnik ili može taj dio dodat na svoju katastarsku česticu? Puno hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 28. listopad 2021. Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2021. Kako je ugovor ispunjen nije moguć sporazumni raskid pa vam ostaje opcija povratnog darovanja onako kako stoji u ZK, a susjed će ostati upisan kao suvlasnik. Isti može pripojiti to svojoj čestici ako zadovoljava neke od uvjeta za parcelaciju prema Zakonu o prostornom uređenju, ako ima interesa za to i plaća mu se ovl. geodetu koji će sve to odraditi. čudo 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.