Jump to content

Danas neuspjela deložacija zbog samoizolacije


kadu

Preporučene objave

Poštovani,

molim ako ćete znati - danas je bila zakazana deložacija iz nekretnine, ali nije realizirana s obzirom da stanar do srijede, 27. 10. treba biti u samoizolaciji. E sad pitanje, treba li ovrhovitelju novo sudsko rješenje o deložaciji, s novim datumom deložacije, ili vrijedi ovo već izdano za današnji dan i na temelju kojega stanara mogu deložirati već u ovaj četvrtak ukoliko test na Covid19 bude negativan.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru i opet pitanje - je li taj zaključak dolazi na kućnu adresu ovršenika, odnosno hoće li ovršenik biti upoznat s novim datumom ranije, ili se ovrhovitelj s novim zaključkom samo može pojaviti na vratima? Kolike su šanse da se 'dohvati' famozni 1. studenoga i rade li se deložacije vikendom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 55 minuta, kadu je napisao:

Puno hvala na odgovoru i opet pitanje - je li taj zaključak dolazi na kućnu adresu ovršenika, odnosno hoće li ovršenik biti upoznat s novim datumom ranije, ili se ovrhovitelj s novim zaključkom samo može pojaviti na vratima?

Ne mogu točno reći bez uvida u rješenje o ovrsi i ostalu dokumentaciju. Ali računajte da Vam se može uručiti i prilikom uredovanja.

prije 55 minuta, kadu je napisao:

Kolike su šanse da se 'dohvati' famozni 1. studenoga i rade li se deložacije vikendom?

Velika je šansa. Jer po zaključku ovrhovoditelja treba upatiti predujam, a sudski ovršitelj treba sve osigurati - prijevoz, čuvanje, bravara, nazočnost svjedoka. Iznimno se provode i ne radnim danom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislila sam da je ovoj priči ovdje kraj, međutim molim Borbenu7 dodatno savjet. Naime, ovrhovoditelj je u ponedjeljak preko odvjetnika poručio da opet dolaze u petak ujutro deložirati (malo mi je neobično da su uspjeli tako brzo dobiti novi Zaključak od suda, premda je banka ovrhovitelj, a oni valjda mogu sve). E sad, postoji li mogućnost da im se omakne greška u koracima zbog žurbe prije 1. 11. i da se pojave bez valjanog novog Zaključka u smislu app varijante jer riječ je o starijoj osobi koju planiraju iseliti. Pitanje je, na što treba obratiti pozornost - mora li Zaključak biti izdan od nadležnog suda na memorandumu suda i mora li na njemu biti točan datum deložacije - 29. 10. 2021.? I što ako se kojim slučajem pojave bez toga, s nekim drugim dokumentom? Imaju li moje sumnje utemeljenja?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito je ovrhovoditelj požurivao rad suda, unaprijed uplatio predujam itd, a sve s ciljem da bi izbjegao zahvaćanje rokom propisanim čl. 46. OZ-a.

Zaključak koji bi Vam trebao biti uručen najkasnije prilikom uredovanja od strane sudskog ovršitelja mora imati naznačen točan datum i vrijeme uredovanja; kome se nalaže provedba i da je taj dužan osigurati: radnike radi uklanjanja ovršenikovih stvari iz nekretnine, ako ih ovršenik ne želi nositi sa sobom; prijevoz za ove stvari; osobu kojoj će se predati stvari na čuvanje i mjesto za čuvanje; zatim bravara i dva svjedoka ili javnog bilježnika, ako ovršenik ne dozvoljava ulazak. Ukoliko se ne osigura jedan od uvjeta, postupak se može obustaviti temeljem čl. 72. st. 2. OZ-a. I bitno je da je zaključak digitalno potpisan, a memorandum nije toliko nužan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Borbena7 je napisao:

Ukoliko se ne osigura jedan od uvjeta, postupak se može obustaviti temeljem čl. 72. st. 2. OZ-a.

Oprostite što gnjavim, ali moram priznati da mi je malo nejasno koji bi od gore navedenih uvjeta eventualno mogao bio nezadovoljen (osim datuma i vremena, naravno) - znači li ako npr. ne dođe javni bilježnik a ovršenik dozvoljava ulaz da su uvjeti zadovoljeni ili?

prije 13 sati , Borbena7 je napisao:

I bitno je da je zaključak digitalno potpisan

Zar doista mora biti digitalno potpisan? Klasičan potpis sudca na papiru i pečat nisu dovoljni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija