Jump to content

Obracun komunalnog doprinosa za legaliziranu stambenu zgradu


dalmos957

Preporučene objave

Postovanje svima,

Imao sam nelegalizirani objekt u Zadarskoj zupaniji. Uspio sam ga legalizirati i naravno dosao je obracun zakomunalni doprinos za objekt.

OK , to je normalno i to trebam platiti bez daljnjeg. 

I sada dolazi najzanimljivije a pomeni je to cista diskriminacija i zelim se boriti protiv toga.Ako netko ima savjet ili iskustva molim vas da mi javite.

Domaci ljudi iz toga mjesta su oslobodjeni placanja cak 90%  komunalnog doprinosa tj.moraju platiti samo 10% komunalnog doprinosa!

A ja moram platiti svih 100% ili 10 puta vise jer nisam zivio zadnjih 10 godina u tom selu!

Iako sam rodjen u tom selu i zivio do svoje tridesete  , 30 godine , za mene ne vazi nikakav popust vec moram platiti deseterostruku cijenu!

Po meni je ovo jako neposteno ali i sto je najvaznije OVO JE CISTI SKOLSKI PRIMJER DISKRIMINACIJE kao i prije 1990 kad su postojale cijene za turiste iz zapadnih zemalja

a druge , manje cijene za turiste iz istocnih zemalja pa je evropa trazilada se moraju te cijene izjednaciti.

 

Ako netko znagdjeili kod koga se mogu prijaviti da to pokusam ispraviti neka mi pod hitno javi.

Unaprijed se zahvaljujem, LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , dalmos957 je napisao:

Ako netko ima savjet ili iskustva molim vas da mi javite.

Teško da ćete išta uspjeti po tome pitanju koliko god vi smatrali da je to diskriminacija. Odluke o komunalnom doprinosu su večinom iste te navode opće uvjete i razloge zbog čega se u nekim slučajevima odobrava djelomično ili potpuno oslobađanje od komunalnog doprinosa (npr. Obvezniku komunalnog doprinosa koji ozakonjuje stambenu građevinu umanjit će se obujam za obračun komunalnog doprinosa u visini 80% osnovice za obračun ili za određeni broj kubika prema članovima kućanstva ... pod uvjetom da obveznik komunalnog doprinosa kao i članovi kućanstva borave na adresi gdje se stambena građevina nalazi, najmanje xy godina), a za takove odrede u Odluci imaju uporište u Zakonu o komunalnom gospodarstvu.

Tako da bi eventualno mogli osporavati takove odredbe redovnim ili izvanrednim putem do Ustavnog suda koji bi ocjenjivao ustavnost tih odredbi Odluke/Zakona da bi ste time nešto postigli u svoju korist. No za to vam treba pomoć pravno educirane osobe, što košta, a kao što navedoh na početku iskreno dvojim u uspjeh toga. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija