Jump to content

Pravna osoba - Naplata potraživanja u inozemstvu


vinjoza

Preporučene objave

Pozdrav,

mi smo mala tvrtka koja imamo (loš) ugovor sa velikom tvrtkom u Portugalu. Za njih radimo usluge izrade projektne dokumentacije. Nažalost ta tvrtka sada tvrdi da ima financijskih problema i ne plaća nam odobrene (pisani trag od strane njihovog voditelja projekta). Jednu fakturu su u manjem dijelu platili, a drugu nisu uopće. Preostali iznos je preko pola milijuna kuna.

Sad, komunikacija postoji (povremena).

Ugovorom:

 - NISU definirane zatezne kamate ili penali za neplaćanje (nažalost)

 - Definirano je da mi možemo (s najavom) zaustaviti isporuku usluga. Ako ne plate u 30 dana nakon takve obavijesti, imamo pravo raskinuti ugovor, i oni su dužni platiti sva dospjela potraživanja, kao i sva nedospjela i sve odrađene radove koji nisu fakturirani niti odobreni. Također, u ugovoru stoji da u tom slučaju je naš Naručitelj dužan platiti sve nastale štete zbog takvog raskida ugovora.

 

Ovo je gore za kontekst. Molio bih pomoć sa slijedećim korakom. Budući da je međunarodni ugovor, nije stvar ovrhe preko FINAe... da li naći u HR odvjetnika, ako da - ima li tko preporuku odvjetnika u Zagrebu? Ili nema smisla tu, već odvjetnika u Portugalu? Nekako mislim da, budući da su dužni platiti, a firma je tolika da je to njima nikakav iznos, da će sam kontakt od odvjetničkog društva i najava pravnog procesa će dovesti do toga da plate.

 

hvala unaprijed,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija