Jump to content

Rješenje o prijmu i rasporedu - državna služba


pandora09

Preporučene objave

Pozdrav svima, zanima me da li postoji odredba zakona koja određuje u kojem roku se od dana prijma i izvršnosti rješenja o prijmu u državnu službu mora donijeti rješenje o rasporedu na radno mjesto? Naime, primljena sam u državnu službu na novo radno mjesto putem javnog natječaja (rješenje je javno objavljeno i istekli su rokovi za žalbu), a sa sadašnjim poslodavcem moram uredit pitanje otkaznog roka i g.o. te ne želim da me budući poslodavac "predugo" čeka, odnosno ne želim ispast neozbiljna ako postoji neki rok u kojem moram bit raspoređena na novo radno mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponovno se javljam na ovu temu jer su me iz kadrovske ministarstva gdje sam primljena u državnu službu, obavijestili da 15.11.2021. mogu započet radit jer je istekao rok za žalbu.

Ja do tog datuma  neću stić odradit otkazni rok, a još imam i 13 dana g.o. za koji mi je sadašnji poslodavac rekao da će mi se isplatiti naknada, ako iste neću moći iskoristiti. Znači najranije mogu započeti raditi sredinom 12. mj. što sam sve lijepo i objasnila, a iz kadrovske su mi rekli da se rješenje o rasporedu mora donijeti u primjerenom roku. Koji je to primjereni rok koji oni navode, kad u zakonu o državnim službenicima to ne nalazim? 🙄Također, van pameti mi je bilo da za vrijeme dok teče rok za žalbu najavljujem i  dajem otkaz unaprijed, s obzirom na to da je netko mogao npr. uložit žalbu na rješenje o prijamu.

 

uređeno: od pandora09
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, telefonski. Imam za odraditi otkazni rok kod sadašnjeg poslodavca koji je odredio da to bude 12.12.2021. (zadnji dan otkaznog roka) s obzirom da imam završit predmete i napravit primopredaju posla kolegici koja se u tom tjednu vraća s roditeljskog dopusta te ne vjerujem da bi me čelnik pustio prije ili oslobodio te obveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 23 minuta, pandora09 je napisao:

Da, telefonski

To je dobro.

prije 23 minuta, pandora09 je napisao:

Imam za odraditi otkazni rok kod sadašnjeg poslodavca koji je odredio da to bude 12.12.2021. (zadnji dan otkaznog roka) s obzirom da imam završit predmete i napravit primopredaju posla kolegici koja se u tom tjednu vraća s roditeljskog dopusta te ne vjerujem da bi me čelnik pustio prije ili oslobodio te obveze.

Dajte mi recite, koliko je utvrđeno da imate dana otkaznog roka? Ne što je on odredio, već što je utvrđeno da su dani obveznog roka i temeljem čega? Da li ste danas predali pisani otkaz?

Ovo je predugo, zato pitam. Vas obvezuje čl. 122. st. 7. ZOR-a tj. najduže 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija