Jump to content

Javni bilježnik - povreda dužnosti


artus

Preporučene objave

Na ostavinskoj raspravi kod JB pvjernika OGS-a na prvome ročištu sunasljdnica se nije odazvala. Tom prilikom dao sam nasljdničku izjavu kojom ustupam dio nekretnine sunasljdnici . Na drugome ročištu bila je i sunasljednica, no JB je zanemario tu činjenicu i sastavio zapisnik po kojemu se oboje prihvaćamo pripdajućeg dijela bez mojega odricicanja iz prve rasprave. Na moj zahtjev odbio je sastaviti korektan zapisnik sa tom činjenicom. Dali se radi o povredi dužnosti JB-a. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na prvome ročištu ja sačinjen zapisnik iz kojega je vidljivo da sam ustupio dio nekretnina sunasljednjici temeljem ranije postignutog usmenog sporazuma. Na drugome ročištu nije unesena u zapisnik ta činjenica , kao i niz drugih propusta JB-a na koja sam mu pravovremeno  ukazao. Nakon što mi je obećao naknadno unijeti u spis sve moje primjedbe nije to učinio. Ima li takav nepotpuni i inficirani Zapisnik snagu javne isprave i dali je počinjena povreda dužnosti JB-a sukladno Zakonu o općem upravnom postupku članak 76 stavak 2., 3., i 5. Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je u tomu što sam ja taj drugi nekorektni zapisnik potpisao iako je bio koliziji sa sa prvim zapisnikom . Kao pravno nepismena osoba tek  sam naknadno uočio “ podvalu ” JB-a , nakon što je predmet vraćen na OGS na parnički postupak uslijed nesuglasica oko sastava imovine.  Tim činom mi je JB prouzročio ogromnu štetu jer sam izvođenjem dokaza koja je on svojim uvjetno rečeno neprofesionalizmom  prozročio vodio više godina zamoran i skup postupak koji sam konačnici i dobio na prvostupanjskom sudu. No, protustranka je uložila žalbu pozivajući se upravo na taj zapisnik pa je predmet sada na Županijskom sudu. Što mi je činiti. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • Borbena7 je promijenio naziv u Javni bilježnik - povreda dužnosti

Javni je bilježnik na ostavinskoj raspravi sačinio je nepotpun i pun pogrešaka činjenicama zapisnik.  Nažalost, na moju molbu da ispravi pogreške ( koje nisu bile sitni administracijki propusti) , on je to odbio učiniti  te kao takav poslao na Sud u parnički postupak. Tim činom učinio mi je financijsku štetu jer sam kroz tri godine parničenja morao angažirati dva odvjetnika radi dokazivanja činjenične istine ,  krivo interpretirane i zatajene od strane JB-a, a iz razloga  pogodovanja protustranci. Dobio sam spor gdje neistina JB-a na OGS-u nije prošla,  ali se protustranka opet pozvala na taj isti spomenuti neistiniti i insuinirani zapisnik , pa se sada spor riješava na Višem sudu. Imam li pravo na potraživanje povrata novca kojega sam isplatio JB-u 850 kuna i 10250 kuna plaćenih odvjetnicima u dokazivanju istinitih činjenica i opovrgavanjna neistine navedenih u spomenutom zapisniku JB-a. Ako postoji takova mogučnost rado bi znati kome podnosim prijavu na rad JB-a i zahtjev za naknadu štete prouzročene "nesavjesnim" radnjama povrede dužnosti JB-a. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Na 08. 11. 2021. at 19:51, artus je napisao:

10250 kuna plaćenih odvjetnicima u dokazivanju istinitih činjenica i opovrgavanjna neistine navedenih u spomenutom zapisniku JB-a.

Ukoliko uspijete u sporu, odnosno ukoliko se odlukom po žalbi potvrdi prvostupanjska odluka, suprotna strana je u obvezi da vam nadoknadi citirani trošak. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Matrix

Ukoliko uspijete u sporu, odnosno ukoliko se odlukom po žalbi potvrdi prvostupanjska odluka, suprotna strana je u obvezi da vam nadoknadi citirani trošak. 

Artus

Pravomoćnim rijšenjem OGS-a  uspio sam u sporu, jer sud nije uvažio neistine inficiranog zapisnika JB-a, što je dokazano činjenicama u postupku. Međutim protivna strana se ponovo žalila pa je sada predmet na županijskom sudu. Moram li čekati ishod županijskog suda ili imam pravo već sada tražiti povrat mojih troškova spomenutih gore u prepisci. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 minuta, artus je napisao:

Pravomoćnim rijšenjem OGS-a  uspio sam u sporu, jer sud nije uvažio neistine inficiranog zapisnika JB-a, što je dokazano činjenicama u postupku. Međutim protivna strana se ponovo žalila pa je sada predmet na županijskom sudu. Moram li čekati ishod županijskog suda ili imam pravo već sada tražiti povrat mojih troškova spomenutih gore u prepisci

Jeste sigurni da je pravomoćna odluka prvostupanjskog suda? Pitam, jer ne bih rekla da je tako s obzirom da je na istu pravodobno uložena žalba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isprika, upotrijebio sam pogrešan termin, logično je da se ne radi o pravomoćnoj odluci budući da je sada predmet na županijskom sudu, ali ipak je prvostupanjski sud ustvrdio da su unesene činjenice JB-a bile nepodkrijepljene, da ne kažem neistinite i lažne a u smislu pogodovanja protustranci. Još uvijek ne znam imam li pravo na povrat sredstava koje sam bio prisiljen uložiti u dokazivanju protupravnih radnji JB-a i kome ? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 minutu, artus je napisao:

Isprika, upotrijebio sam pogrešan termin, logično je da se ne radi o pravomoćnoj odluci budući da je sada predmet na županijskom sudu

Ovaj pogrešan termin sve mijenja, zato Vas pitam. Kada ta prvostupanjska odluka bude pravomoćna (u cijelosti ili samo u dijelu svoje izreke) ona je ovršna isprava, a što znači da je podobna za prisilnu naplatu u odnosu na onoga na koga se i odnosi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija