Jump to content

Remećenje javnog reda i mira


ana.bab

Preporučene objave

Poštovani,

Održana je (ponovno radi promjene sutkinje) glavna rasprava radi navodnog remećenja jav.reda i mira s moje strane. Naime, sadašnja supruga mog bivšeg me maltretira gdje i kad god može, prije gotovo 2 godine sam trebala uzeti neke papire od bivšega, na ulici, na što se ona nametnula. Zvala sam policiju jer je poderala te papire koji su između ostaloga sadržavali i povjerljive podatke (punomoći od javnog bilježnika) te radi nametljivog ponašanja.

Policija je meni uručila prijavu za remećenje j.reda i mira, a njoj i bivšem ništa.

Danas nisam dobila na sudu nikakav papir, potpisala sam zapisnik, naravno kao i uvijek ne pročitavši ga, da bih sad na e-građani vidjela da sutkinja piše na prvoj stranici koju nisam ni vidjela, da sam izjavila kako se osjećam krivom. I još neke sitnice koje nisu toliko bitne, ali mi smetaju. Odbijam priznati krivnju ako nisam kriva. Mogu li se očitovati na isto, iako sam potpisala zapisnik, u kojem piše da mi je sve pročitano (a nije)? Ili da to sada ne diram jer bih mogla riskirati veću kaznu?

Također me zanima, čitala sam sada i da je prekršaj kada netko iz vozila nešto baci, a "gospođa" je poderala i bacila povjerljive dokumente, pa me zanima zašto po tom pitanju nije prijavljena za kršenje reda i mira.
Mogu li tražiti očitovanje od PP koja je podnijela prijavu? Ima li smisla po tome sada čačkati?

Meni osobno jest satisfakcija što je sutkinji jasno da postoje bolesne žene koje moraju kontrolirati svoje muževe, pogotovo u kontaktu sa bivšima, i satisfakcija mi je što sam (prema navodu sutkinje) oslobođena plaćanja naknade, a novčana kazna će mi biti minimalna.
Ali mi nije satisfakcija što sam proglašena krivom, a ustvari sam konstantna žrtva.

PS: Gospođi spremam tužbu radi neželjenih kontakata, vrijeđanja i maltretiranja, a što je sve prijavljeno policiji. Također, radi krađe moje email adrese, broja mobitela, a pomoću kojih podataka me maltretira.
Zanima me da li ovdje treba postupati policija po prijedlogu (prijavi) ili ja moram dići privatnu tužbu.

Hvala!
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija