nolove1696 objavljeno: 11. studeni 2021. objavljeno: 11. studeni 2021. Pozdrav, danas je pristigla uplatnica od porezne uprave na iznos 35000kn za dugovanja stara preko 10 godina na obrt koji je zatvoren, te na e-poreznoj prikazuje dodatnih ~15000kn dugovanja. U tih 10 godina nije bilo nikakvih opomena, ovrha ni potraživanja porezne uprave te je uredno plaćan reprogram duga. Međutim, s uplatnicom nije pristiglo nikakvo rješenje, na e-poreznoj nije bilo nikakvih dugovanja do danas te je rok plaćanja do 15.11. 2021. Jeste li upoznati s ovakvim situacijama? Postoji li način da se plaćanje odgodi, ispregovara plaćanje na rate ili čak zastara na takva dugovanja? Lijep pozdrav i unaprijed hvala na odgovorima. Citiraj
asusas odgovoreno: 21. veljača 2022. odgovoreno: 21. veljača 2022. Poštom je pristigla uplatnica? Moglo bi se raditi o zastari. Jeste li što saznali? Citiraj
sarma505 odgovoreno: 23. veljača 2022. odgovoreno: 23. veljača 2022. Pozdrav, slična situacija pa me zanima zastara. Naime, trenutni zakon kaže da apsolutna zastara nastupa 6 godina nakon isteka godine u kojoj je postalo izvršno rješenje za naplatu ili godine u kojoj je porezni obveznik samostalno utvrdio poreznu obvezu. Imam slučaj u kojem je 2018. godine porezna poslala rješenje za naplatu poreza na dohodak i doprinosa od 2013. do 2017. Što znači da je porezni obveznik sam utvrdio postojanje porezne obveze i koja od te dvije godine je relevantna - ona u kojem je poslano rješenje ili ona u kojem je samoutvrđeno postojanje porezne obveze? Citiraj
nolove1696 odgovoreno: 24. veljača 2022. Autor odgovoreno: 24. veljača 2022. Na 21. 02. 2022. at 18:35, asusas je napisao: Poštom je pristigla uplatnica? Moglo bi se raditi o zastari. Jeste li što saznali? Pozdrav, uložena je žalba koja je danas uvažena te je dug otpisan. Citiraj
Taragona odgovoreno: 25. veljača 2022. odgovoreno: 25. veljača 2022. Na 24. 02. 2022. at 1:12, nolove1696 je napisao: Pozdrav, uložena je žalba koja je danas uvažena te je dug otpisan. Pozdrav. Imam istu situaciju, dobili rešenje o dugu iz 2011 godine iz e uprave, bez ikakvih opomena. Jel mi možete dati kontakt ili savjet gde ste ulagali zalbu. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 25. veljača 2022. odgovoreno: 25. veljača 2022. prije 3 sati , Taragona je napisao: Jel mi možete dati kontakt ili savjet gde ste ulagali zalbu. Na kraju rješenja imate uputu o pravnom lijeku u kojoj sve treba pisati. Citiraj
sarma505 odgovoreno: 26. veljača 2022. odgovoreno: 26. veljača 2022. prije 18 sati , Borbena7 je napisao: Na kraju rješenja imate uputu o pravnom lijeku u kojoj sve treba pisati. Pozdrav, imate li saznanje što znači samoutvrđenje porezne obveze? To znači nekakav dokument kojim je interno u poduzeću utvrđena obveza? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.