neeble objavljeno: 15. studeni 2021. objavljeno: 15. studeni 2021. Pozdrav, planiram raditi za jednu tvrtku u Švicarskoj i biti tamo prijavljen da placam doprinose, zdravstveno i mirovinsko, a radio bih iz Hrvatske. Zanima me da li je to moguće i kako je to regulirano zakonom? Citiraj
frenki zg odgovoreno: 15. studeni 2021. odgovoreno: 15. studeni 2021. prije 2 sati , neeble je napisao: Zanima me da li je to moguće i kako je to regulirano zakonom? To bi bilo, slično ovoj situaciji radi Pandemije - rad od kuće, naravno ako vrsta posla to omogućava. Ja do sad nisam naišao na konkretan slučaj, gdje piše da je to zabranjeno. Mislim da se taj dio uređuje određenim ugovorom između zaposlenika i poslodavca. Ostaje nedorečen dio oko - stalnog zaposlenja u Švicarskoj, a u isto vrijeme mjesto prebivališta i boravišta vam je u Hrvatskoj. Ali, mislim da se i taj dio može urediti navedenim ugovorom između zaposlenika i poslodavca. ( nešto slično, terenskom komercijalisti koji za interes poslodavca - ugovara prodaju robe ili usluge - samo što je sad, ulaskom HR u EU -u područje djelovanja prošireno na cijelu EU - u . ) Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.