Jump to content

Tužba za neizvršenje ugovornih obaveza


slobogru

Preporučene objave

Još 25.05.21. sklopio ugovor sa tvrtkom EON Energija d.o.o. radi usluge izgradnje fotonaponske elektrane sa rokom izvedbe (do puštanja u pogon ) od 120 dana. Ugovoreni su i opravdani razlozi kašnjenja koji su istekli (više ne postoje) 07.10.21. Izvođač je ugovorom obavezan pismeno me izvijestiti o razlozima za daljnje kašnjenje izvršenja ugovora ali on to ne čini. Dapače oglušuje se na sve moje upite. Ugovorom imam i mogućnost  i pravo na jednostrani raskid ugovora zbog neispunjavanja ugovornih obaveza uz prethodno upozorenje i ostavljanje primjerenog roka za izvršenje. Međutim meni raskid ugovora ne odgovara iz razloga što mi je ta ugovorena usluga nužno potrebna  i ne želim ponovo prolaziti iste probleme sa eventualnim drugim izvođačem.

Moje pitanje je: mogu li i gdje podiči tužbu protiv izvođača a u svrhu prisile izvođača na ispunjenje ugovornih obaveza te pod prijetnjom naplate penala za svaki  dan kašnjenja do ispunjenja, u visini penala po prijedlogu tužitelja ili po nahođenju suda.

Imam li uopće, obzirom na izneseno, pravnu osnovu za tako nešto.

Hvala unaprijed na svim korisnim komentarima i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija