Jump to content

Službeni dopis - covid potvrde


ifka05

Preporučene objave

U svjetlu uvođenja covid potvrda i testiranja poslodavci se pozivaju na "Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 12. studenoga 2021., donio Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (Narodne novine broj 121/21) koja stupa na snagu dana 16. studenog 2021. (dalje u tekstu: Odluka)" te putem e-mail traže od zaposlenika dostavljanje potvrda.

Je li to službeni dopis s obzirom da nije poslan putem pisarnice, nema urudžbeni broj, klasu, niti pečat, a u potpisu umjesto čelnika ustanove stoje tajnice ili čak generički potpis Ured ravnatelja/ Kabinet direktora? Odnosno trebamo li tražiti da nam se dostavi službeni dopis s navedenim kako bismo imali dokumentaciju za eventualne kasnije pravne postupke? Što ako poslodavac odbije?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče ograničenja ulaza i sl., morate postupati temeljem Odluke, bez obzira postoji li ili ne postoji uputa poslodavca, jednako kao da se promijenio ili donio neki novi zakon i dr. propis.

Što se tiče konkretno dostavljanja potvrda putem maila, Odluka to ne propisuje, tj. ne propisuje da potvrda mora biti dostavljena, nego pokazana prilikom dolaska/ulaska, pa bi poslodavac trebao dobro obrazložiti ovakav zahtjev, na formalno ispravan način. Odluka ne propisuje obavezu dostavljanja potvrda poslodavcu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, nastavno na istu temu, a vezano za COVID testiranje kao uvjeta za ulazak na posao, zanima me smije li poslodavac internom odlukom ograničiti cijenu testa premda se tako nešto ne spominje u Odluci stožera.

Naime, testiranje se obavlja u ovlaštenim ustanovama i laboratorijima koji su navedeni na stranici stožera, a koji imaju različite cijene testiranja. 

Može li poslodavac samovoljno odlučiti da se test neće refundirati zaposlenicima (dostavljaju se računi), ako cijena testa ne odgovara "zamisli" poslodavca. 

Srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija