Jump to content

Prijetnje smrću


pr4vnihelp

Preporučene objave

Pozdrav,

prije par dana ja i moja obitelj smo dobili (uživo, usmeno) prijetnje smrću od strane člana obitelji koji je trenutno u staračkom domu. S tom osobom je bilo i prije problema te je više puta u zadnje 3-4 godine napravljen zapisnik (razne prijetnje, razbijanje imovine). Nikad se nije došlo do suda niti je bilo kakvih ozbiljnijih prijava. Sada smo dobili baš usmene prijetnje smrću, znam da bi se po zakonu trebalo prijaviti direktno policiji, ali me zanima ako bi bilo bolje prijaviti staračkom domu, policiji ili državnom odvjetništvu.

Također me zanima u kojem slučaju bi ta osoba mogla završiti na psihijatriji. Njezin doktor opće prakse je rekao da je jedini način taj da ona sama to zatraži, ali možda postoji mogućnost da ga se prijavi kod psihijatra za ove prijetnje?

 

Hvala unaprijed!

uređeno: od pr4vnihelp
.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • pr4vnihelp je promijenio naziv u izbrisati
  • pr4vnihelp je promijenio naziv u Prijetnje smrću
prije 1 sat , pr4vnihelp je napisao:

Sada smo dobili baš usmene prijetnje smrću, znam da bi se po zakonu trebalo prijaviti direktno policiji, ali me zanima ako bi bilo bolje prijaviti staračkom domu, policiji ili državnom odvjetništvu.

Svakako je policija prva adresa na koju se trebate obratiti, a dalje bi struka trebala utvrditi, da li je osoba za smještaj i obradu na psihijatrijskom odjelu ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija