Jump to content

Dvije različite alimentacije


Leeloo123

Preporučene objave

Pozdrav.Planiram razvod braka.Uskoro bivši muž već ima ovrhu trećinu plaće za dijete iz prvog braka.Zajedno imamo troje djece.S obzirom da već ima ovrhu najavio je da će teško plaćati alimentaciju.Na koji način moja djeca mogu ostvariti svoja prava,točnije stavim li mu i ja ovrhu hoću li moći naplatiti alimentaciju s obzirom da mu je zbog jedne već ovršena plaća?Na koji način moja djeca najlakše mogu ostvariti materijalna prava od svoga oca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje su biti detalji. Znate li točno temeljem kakve isprave se vodi ta prisilna naplata ili još bolje, imate li uvid u njen sadržaj? I znate li, da li plaća zaostatke ili je redovan u plaćanju, pa se obveza podmiruje svakog mjeseca po dospijeću koje je navedeno u sudskoj presudi s kojom je pak utvrđen iznos alimentacije?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 31 minuta, Borbena7 je napisao:

Koliko znam riječ je o ovrsi za zaostatke i sve buduće (dok ima osnove za to).Ta ovrha je potom isla na finu i nakon toga je blokirana plaća u iznosu od 1/3 cini mi se,tj ostane ona osnova od 4200.Nije dakle redovit vec plaća zaostatke cijelo vrijeme.

Znači mene zanima bi li se od tog dijela moja djeca također mogla naplaćivati s obzirom da je njih ipak troje,a već vidim da ću teško drugačije doći do tog prava.Znači ne bude li plaćanje bi li i ja trebala pokrenuti ovrhu?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako bi i Vi za svoju djecu pokrenuli ovršni postupak, tada bi se radilo o tražbinama koje imaju isti red prvenstva u namirenju, a Ovršni zakon za njih kaže da se namiruju srazmjerno, ako se ne mogu namiriti u cijelosti. Što bi bio i Vaš slučaj.

Također, osim ovrhe na novčanim sredstvima i na plaći, postoje i drugi predmeti za provedbu ovrhe, kao što su auto, pokretnine, nekretnine...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa pravomoćnom sudskom presudom s kojom je utvrđena visina alimentacije, možete odmah po proteku dospijeća zatražiti izravnu naplatu na FINA-i ili preko poslodavca na plaći. A za buduće obroke do kada postoje zakonski uvjeti za naplatu alimentacije bi trebali provesti ovrhu preko suda. Ovo posljednje je trajno rješenje i dalje sud brine o redovitosti naplata i o postupanju poslodavca ili FINA-e.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija