Anax1 objavljeno: 22. studeni 2021. objavljeno: 22. studeni 2021. Pozdrav. Zanima me tko naslijeđu je imovinu od mog očuha u slučaju njegove smrti? On je s mojom mamom živio oko 32 godine, mada nikad prijavljen na toj adresi. Nije imao djece niti se ikada ženio. Ima imovinu koju je stekao prije poznanstva sa mamom. Od rodbine ima bratića, nećaka. Da li na ostavinskoj treba dokazivati vanbračnu zajednicu i ako da kako se to dokazuje? Mora li moja mama biti prisutna na ostavinskoj? Hvala na odgovoru. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 28. studeni 2021. odgovoreno: 28. studeni 2021. Ukoliko nema oporučnog raspolaganja, tada bi majka trebala na ostavinskoj raspravi prigovoriti i pozvati se na postojanje izvanbračne zajednice. Citiraj
Anax1 odgovoreno: 29. studeni 2021. Autor odgovoreno: 29. studeni 2021. Na 28. 11. 2021. at 10:51, Borbena7 je napisao: Ukoliko nema oporučnog raspolaganja, tada bi majka trebala na ostavinskoj raspravi prigovoriti i pozvati se na postojanje izvanbračne zajednice. Ok, hvala. A ako ona ne može doć na raspravu, može li dati meni punomoć? Citiraj
Matrix odgovoreno: 4. prosinac 2021. odgovoreno: 4. prosinac 2021. Na 29. 11. 2021. at 16:46, Anax1 je napisao: može li dati meni punomoć? Može Citiraj
Anax1 odgovoreno: 4. prosinac 2021. Autor odgovoreno: 4. prosinac 2021. prije 11 sati , Matrix je napisao: Može Ok, u međuvremeni sam saznala da je za izvanbračni zajednicu dobro na ostavini imati izjavu 2 svjedoka od javnog bilježnika npr. susjedi da su bili u izvanbračnoj i živjeli skupa na adresi do smrti 30 godina. Ako netko zna koliku snagu ima takva izjava? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.