Jump to content

Zakon o priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija


vikitoriaria

Preporučene objave

Dobar dan,

stekla sam doktorat iz kemije u Francuskoj ove godine. Iz nekog razloga oni su jako spori s izdavanjem diplome i bez nje ne mogu dobiti rješenje o priznanju inozemne kvalifikacije od AZOV. Za post doc radna mjesta na Institut Ruđer Bošković i na nekim drugim javnim firmima poput fakulteta i instituta traže taj dokument.

Piše im na stranici: "Pristupnici na znanstveno radno mjesto koji su visokoškolsku kvalifikaciju stekli u inozemstvu moraju uz prijavu na natječaj za znanstveno radno mjesto priložiti Rješenje o priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije izdano od Agencije za znanost i visoko obrazovanje ili potvrdu Agencije za znanost i visoko obrazovanje o predanom Zahtjevu za priznavanje inozemne visokoškolske kvalifikacije."

Temeljem kojeg članka ovog zakona. Nije mi jasno jer ne pripada reguliranim profesijama. I neke inozemne diplome se automatski priznaju ali ne mogu skužiti koji su uvjeti za to. Imali neka iznimka za zemlje članice Europske unije.

Bilo kakav savjet ili prijedlog je dobro došao. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija