Jump to content

Napuštanje kućanstva


Nekim

Preporučene objave

Pozdrav, 

sa mnom i majkom u obiteljskoj kući živi naš brat koji živi vrlo neurednim životom a ima i psihičkih problema te malodobno dijete (supruga je preminula prije par godina). 

Nažalost on jednostavno ne vidi da ima psihičkih problema i odbija tražiti pomoć a njegovo ponašanje zna biti jako nestabilno a mi ne možemo to više trpiti te bismo htjeli da se odseli (za što ima financijske mogućnosti) a on uporno to odbija. 

Brat nije vlasnik kuće već ja i majka ali ima prijavljeno boravište na našoj adresi pa me zanima možemo li po zakonu tražiti intervenciju policije ili czss da ga prisile na napuštanje kuće? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

Da li je radi takvog ponašanja ikada bila pozvana policija? I što bi bilo sa djetetom, ako on odseli?

1. Nismo zvali policiju iako bi, u nekoliko navrata, poziv policiji bio sasvim opravdan. Problematično je što brat radi u državnoj službi te bi ga osuda za obiteljsko nasilja vjerovatno koštala posla što bi moglo otežati daljnje riješavanje situacije a i teško nam je nazvati policiju članu obitelji. 

2. Dijete bi otišlo sa ocem i njegovom partnericom a mi bismo uzbunili czss ako vidimo da se stvari kreću u lošem smjeru. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija