Jump to content

Raskid najma stana od strane najmoprimca


ColinaKa12

Preporučene objave

Moja situacija je sljedeća: 

Najmoprimac sam sa osnovnoškolcem koji živi u iznajmljenom stanu osobe koja navodno iznajmljuje još jedan stan osim ovoga, te živi u susjedstvu sa roditeljima.

Naime, najmodavac zahtijeva, porukom koju je poslao 20.11. da iz stana iselimo do 13.12 . ili prema roku od 7 dana koji je naveo u Ugovoru (nije poslan, nije isprintan, nije potpisan), a sve jer se namjerava osobno useliti u stan.  Ne bi li otkaz najma trebao biti u pisanoj formi sa svim relevantnim pojedinostima?

Prema Zakonu o najmu stana u članku 22.st.2,  Zakon za takav slučaj navodi 6 mjeseci kao otkazni rok.

Trenutno se sporimo oko roka o otkazu najma stana i ugovora koji ne postoji. Dakle, nema pravovaljanog Ugovora temeljem kojeg bi najmodavac mogao tražiti raskid po bilo kojem osnovu. U stan sam uselila 10.07.2021. te inzistirala na Ugovoru, ali do dan danas prijedlog nije poslan na email ili bilo kojim drugim službenim putem. Prijavljena sam na adresu zajedno sa svojim djetetom koji ide u 4. razred OŠ i to na moje inzistiranje.
Također, navodim kako je najmodavac od nas zahtijevao plaćanje najma i režija na ruke, te nikako nije želio uplate na svoj račun. Navedeno nismo htjeli prihvatiti, te je novac za najam i režije uplaćivan na račun majke najmodavca sa naznakom za što je uplaćeno. Zahtjevali su onda i da se u opis navede da se radi o Povratu duga. 
Naš prijedlog iz kojeg se vidi naša dobra volja da problem riješimo sporazumno jer i sami ne želimo živjeti u izmijenjenom stanu čiji je vlasnik u stanju činiti ovakve stvari i još na taj način za to biti plaćen, je da se iselimo do kraja 2021.što je razuman rok. 

Molim vas za odgovor na pitanje: Što možemo i trebamo učiniti i kako bismo se zaštititi od doslovno ugrožavanja i uskraćivanja temeljnih ustavnih i zakonskih prava ? Što mogu učiniti da riješim svoj problem?

Dostavljam dio WA poruke najmodavca: "Jeste li uspjeli pronaci novi stan? 
Podsjecam da ja najkasnije do 14.12 moram useliti u stan. "

 

Hvala unaprijed na odgovoru.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija