Jump to content

Prigovor za prekršajni nalog, alkohol


olorien

Preporučene objave

Pozdrav, 

Otvaram novu temu jer vidim da srodne nemaju aktivnost od preko godinu dana.

Izmjerena mi je koncentracija alkohola u krvi od 0.73 g/kg i izrecena novcana kazna od 3000kn i zabrana upravljanja vozilom u roku od mjesec dana. 

Sto se tice zalbe, nemam neko pametno opravdanje, kriv sam i svjestan sam da sam trebao ostavit auto i uzet taxi. Ovo mi je prvi prekrsaj koji ukljucuje alkohol, dosad sam bio jos jednom kaznjavan prije nekih 8 godina ( voznja u krivom smjeru kod izlaska iz benzinske, ignorirao sam znak za obavezan smjer. za sto mi je izdana samo opomena  ), ali osim toga nemam drugih prekrsaja u ovih 12 godina otkako imam vozacku. 

Zanima me ima li smisla zalit se s obranom da mi je ovo prvi puta, da se kajem i da cu ubuduce pametnije ili nema ni smisla zalit se ukoliko nemam neki dobar razlog?

Takoder, ukoliko ispadne da nema smisla zalit se na novcanu kaznu, placanjem iste pise da se odricem prava na zalbu pa me zanima da li je moguce predati zalbu na zabranu upravljanja vozilom i svejedno platiti 2/3 kazne ili cu u tom slucaju nakon zable morat platiti puni iznos kazne ( 3000kn )?

lp

uređeno: od olorien
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo ti je prvi prekršaj jer si za ono prije rehabilitiran tj.smatraš se nekažnjenim.

Ako se žališ ne plaćaš ništa sada.Žališ se na oboje (prvi prekršaj,kajanje itd)  i kad dođe presuda sa suda opet na tu novu novčanu imaš pravo platit samo 2/3 u zadanom roku.

uređeno: od sivko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija