Jump to content

Tužba investitora


Hanuma13

Preporučene objave

Poštovanje,

Dakle, obrt je u pitanju. Ja sam izvođač radova elektroinstalacija. Objekt je novogradnja. S investitorom nisam sklopio nikakav Ugovor o gradnji nego smo na temelju internih mjesečnih obračuna izdavao fakture koje su plaćene. 

Međutim, Investitor je takoreći u nekome trenutku ostao bez financija za daljne radove i odradili smo još neke sitne radove na objektu te ce on dalje nastaviti sam radove na svoju ruku. I onda jedan dan trazi da mu ja kao izvođač radova platim neke radove koji nisu uvršteni u te interne mjesečne situacije a naravno, ni odrađeni. Krenuo je prijetiti sudom. 

Zanima me sljedeće, s obzirom da nemamo nikakav Ugovor o građenju, nema građevinske knjige a Nadzor nikada nije bio na gradilištu niti ima imenovanog voditelja radova koji bi meni potpisali građevinske knjige, jel ima Investitor bilo kakvu osnovu za tužbu ? 

I ako pokrene tužbu, smije li on manipulirati odrađenim radovima i nastaviti dalje raditi ono što je u sudskom procesu ? 

I informativno, cifra je oko 4.000,00 kn. Smijesno. Između ostalog, još je Investitor ostao dužan nekih 1.500-2.000,00 kn.

 

Zahvaljujem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija