Jump to content

Bolovanje i rad


radnikabc

Preporučene objave

Pozdrav,

Situacija je sljedeća: radnik je 2 tjedna proveo na bolovanju zbog kovida, pritom je imao jake simptome, ne opasne po život, ali bilo mu je teško. O bolovanju je obavijestio poslodavca na vrijeme i razlog istog. Poslodavac je radnika svaki dan tog bolovanja zvao i tražio od njega da radi od kuće iako je radnik više puta ponovio da nije u stanju. Slao mu je i poruke, te kada radnik ne bi odgovarao ili odradio ono što je u porukama navedeno opet bi ga poslodavac zvao i indirektno ga optuživao za nerad. Radnik je radio određene poslove međutim u teškim trenucima bolesti, neke poslove nije mogao obavljati na što je poslodavac i dalje zvao radnika i psihički ga maltretirao na telefon sa raznim temama. Je li radnik obavezan raditi od kuće tijekom bolovanja i je li ponašanje poslodavca mobing? Radniku uskoro ističe ugovor o radu i razmišlja o tome da ga ne produži. Ima pravo na razmjerni godišnji. Može li radnik poslodavca obavijestiti o tome i od sljedećeg dana početi koristiti razmjerni godišnji do isteka ugovora?

U cijeloj ovoj situaciji, što je radniku činiti i koja su njegova prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radnik nije dužan raditi za vrijeme privremene nesposobnost za rad, također nije se dužan ni javljati na pozive poslodavca. Štoviše, poslodavac ga nije ovlašten zvati i uznemiravati. Ako ne želite nastaviti raditi kod tog poslodavca, tada ne trebate potpisivati novi ugovor o radu. Možete predložiti poslodavcu da do isteka ugovora o radu iskoristite preostali godišnji odmor, a ako se on ne suglasi, tada Vam ga je po prestanku radnog odnosa dužan isplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija