Jump to content

gradnja pomočnih objekta na čestici


betozl

Preporučene objave

Postovani, imam problem sa izgradnjo pomočnih objekata na građevinski čestici. Kupio sam objekat koji je nekad bio formiran na jedni čestici veličine 400m2 i kao takav dobio uporabno i građevinsko dozvolu, onda se kasnije zbog vlasništva formiralo više malih čestica u zajedni veličini 400m2, na jednoj čestici je kuča i ta čestica je veličine 50m2 baš u veličini kuče. A za ostalih 350m2 su napravljene još 2 manje čestice recimo (A i B), te čestice su definirane kao pripadajuče čestice kuči odnosno pripatci kuče ali je problem u tome što imajo drugi parcelni broj kao kuča i praktički na parceli A i B ne stoji kuča.

A zakon kaže, da se jednostavne građevine može izgraditi na "građevnoj čestici postoječe zgrade odnosno na građevnoj čestici za koju postoji akt kojim se odobrava građenje za potrebe te zgrade".

A sad je moje pitanje ;

-Kako na koji način se može pridobiti akt kojim se odobrava građenje za potrebe te zgrade ?

-Ili postoji bilo kakav način da se na parceli A i B postavi manje zahtevan objekt ljetna sjenica i slično   ?   

Na gradu su mi rekli, da su nekad to tako radilo, da se je zbog podjela vlastništva i etažiranja napravilo više manjih parcela, koje se danas ne može više spojiti nazad u jednu cjelinu. Radi se o objektu koji je u nizu i svi su identični i kao takvi svi objeki mogu raditi na parcelama pomožne objekte osim mog.

Hvala lp. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , betozl je napisao:

-Kako na koji način se može pridobiti akt kojim se odobrava građenje za potrebe te zgrade ?

Ovo se odnosi na građevinu na građevnoj čestici koja ima akt kojim se odobrava građenje a pomoćna građevina bi služila toj građevini i opet je uvjet da se nalaze na istoj čestici.

Dakle, na česticama koje graniče s česticom kuće bi eventualno bez ičega mogli graditi nadstrešnicu za sklanjanje stoke, drugih životinja i/ili stočne hrane. Za sve drugo bi vam trebala građevinska dozvola ako je prostornim planom to moguće graditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija