Jump to content

Izvanbračna zajednica - nekretnina


Miro1234

Preporučene objave

Pozdrav! U izvanbračnoj zajednici sam skoro 5 godina(potpisano kod javnog bilježnika). Zanima me na koji način se mogu osigurati da neću jednog dana ako dođe do prekida veze dijeliti nekretninu koju ću ja vjerojatno sam platiti.


Uskoro ću prodati kuću koju sam naslijedio u vrijednosti 150 000€. Na proljeće planiram uz to dići kredit preko APN-a od 100 000€ i kupiti stan.
Vjerojatno ću sam dići kredit i isti plaćati. Postoji mogućnost da će mi trebati jamac, ali ću svejedno sam plaćati kredit zbog razlike u trošenju novca te razlike u plaći između mene i cure.


Da li postoji opcija da se potpiše kod javnog bilježnika prije kupnje stana da ću u slučaju prekida veze ja isplatiti curi 30% iznosa kojeg smo do tog trenutka prekida uplatili za kredit, a ja bi dalje nastavio plaćati kredit i stan bi bio moj?
Da li se to radi na drugačiji način, hoće li tako nešto stvarati problem prilikom kupnje stana preko APN-a? Ako će cura biti jamac da li to mijenja stvari?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija