Jump to content

darovni ugovor stan i mogučnost poništavanja


MNarioR22

Preporučene objave

Čiao,

Veliki problem se pojavio u našim životima pa ako nam možete pomoć. Htio bi ponajprije pozdraviti ideju ovakvog foruma I ljude koji ovdje pomažu.Prije 2g sam sa sinom potpisao ugovor u uzdržavanju, kako smo se dog. Nakon 7mj zbog problema s ovrhama odvjetnik nas je savjetovao da imamo nekakav rezervni -b plan ako dođe do ovrha da darovnim ugovorom da dam sinu stan, što se I desilo.Prošlo je sada već 6 mjeseci a on je prije 3mj ugovor knjižio na onaj di se nose papri za vlasništvo nekretnina (ZK nešto), te sam dobio obavijest.Ne mogu lagati ali sin I ja se ne slažemo nikako, znamo se I posvađati kao I majka, ovo je bilo samo iz interesa, svakako bih vratio stan u svoje vlasništvo.Bio sam kod odvjetnika koji je pogledao situaciju pa mi je rekao da idem u pregovore s njim jer je stavljen nekakva plomba na stan, odnosno treća osoba se spominje kao suvlasnik stana po nekakvom ugovoru I da je njegov udio 200 000 € (tako nekako) te da što god se desi da se mora tom gospodinu isplatiti taj novac kako bi se uknjižio bilo tko drugi osim mog sina. Ta osoba je kao njegova osoba od povjerenja.Ima još nešto, ja patim tj imam dokumentaciju da sam prije 20g bio ljećen kod psihijatra rješavao sam “šizofreniju”, da li se može nekako to riješit da sam imao problema pri potpisivanju ugovora I da nisam bio svoj?, nešto mi je pričao odvjetnik ali nisam ga sasvim razumio. Isto tako on nije prekinuo ugovor o uzdržavanju pa da li se može nešto kroz to napraviti, svašta mi se vrti po glavi.Postoji činjenica da moj sin je ovdje prijavljen ali nije tu, ne živi!, no zna dolaziti povremeno jer radi I puno uči bavi se tim kompjuterskim tehnologijama, ne mogu reći no kad je imao novaca skinuo je već 3 ovrhe no on smatra da se to ne može riješiti drugačije te da mora prodati stan, pri svađi mi je spomenuo da me može tužiti I vratiti novce koje je sve platio s kamatama.

Ima dva sina, drugi je onako “nezainteresiran” za išta, zato smo išli na te ugovore, nemam povjerenja I htio bih sve to prekinuti vratiti stan u svoje vlasništvo, molim pomozite.. kako I što.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 13. 12. 2021. at 12:34, MNarioR22 je napisao:

izvinte mislim da sam možda krivo u krivu kategoriju napisao

Iz vašeg opisa se može zaključiti da vas zastupa stručna osoba/odvjetnik, zbog čega je nejasno da vam isti nije objasnio što se u konkretnom slučaju može poduzeti. 

Ako možete dokazati da u trenutku zaključivanja pravnog posla/ugovora niste bili sposobni za rasuđivanje, možete ići sa tužbom usmjerenom na poništenje ugovora. 

Postoji mogućnost i za opoziv dara ukoliko su ispunjeni uvjeti za opoziv, vidi odredbe čl. 493-498 Zakona o obveznim odnosima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je hvala da zastupao je, išao sam po savijet samo. Bio sam sposoban jer sam ispod te dobne granice a isto tako dokazivanje je jako skupo i teško. Uvijeti za opoziv su ono što ne zna objasnit niti nije siguran kako bi jer nema uvijeta, nema kriminlani dosje i nije je ikad napravio nešto što bih se moglo kao zvat policiju, tako da moram tražit neko drugo rješenje

 hvala na odgovoru puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

bok,

 

svima želim dobre želje u novoj godini!

 

Eto čekam još da mi vi odgovorite, saznao sam da taj "ugovor" koji štiti je Hipoteka, dakle napravio je Hipoteku na spomenuti iznos na tu osobu!

 

Moj odvjetnik je čudan, dakle platio sam 300kn savijet i dalje moram iz njega cicat informacije, preispitivat i tako dalje, odvjetnici su skupi ali da li svi tako postupaju bez računa i računa, ovo s hipotekom sam saznao na blagdane me kao zvao ulovio je vremena. 

uređeno: od MNarioR22
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija