Jump to content

Priznanje statusa


jusuf

Preporučene objave

Djelatnik ureda za obranu me je uputio pisanim putem da se mogu informirati  o tijeku postupka i razgledati, te o svom trošku, za koji će mi ured za obranu ispostaviti račun, umnožiti spise temeljem članak 84. Zakona o općem upravnom postupku.

Pitanje:

1.      Mogu li ja to uopće učiniti ? Pošto su mi na predhodne upite odgovorili da moj spis ima oznaku tajnosti.

2.      Ako nemogu, kome se mogu obratiti da mi se omogući uvid u spis temeljem upute koju sam dobio od djelatnika ureda za obranu?

     

Radi se izjavama za priznanje statusa dragovoljca Domovinskog rata koje su davali svjedoci pred tim uredom. Smatram da su izjave pisane na način kojim su se umanjivale činjenice koje mi idu u prilog a naglašavale one koje ne razjašnjavaju pravo stanje stvari.

Hvala unaprijed

L.P.

uređeno: od jusuf
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nakon 1100 dana dopisivanja sa područnim uredom za obranu, nazvao sam telefonskim putem MORH i upitao da li imam i mogu li ostvariti pravo iz navedenog članka 84. Zakona o općem upravnom postupku ( NN 47/09 I 110/21 ). Nakon kračeg razgovora službenik u MORHU mi je rekao da on ne vidi razlog zašto ja nebi mogao dobiti na uvid akte iz svog spisa. Na moj upit „ A što da radim ako ga ne mogu dobiti? „ ...nastupila je kratka stanka nakon koje mi je obečao da će on nazvati Područnim ured za obranu i upitati gdje su nastale zapreke. Nakon desetak minuta uzvratio mi je poziv, i rekao da me dokumenti čekaju. Dokumente su mi dali na uvid jedan sat ( 60 minuta) nakon poziva.

 ZAKLJUČAK.  Sustavno su mi se uskračivala prava temeljem zlouporabe ovlasti i položaja pojedinca.

 NAPOMENA: Zovite ministarstva, pišite , nedajte da vam uskračuju ono što vas pripada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija