Jump to content

Dodaci na plaću, zdravstvo

zdravstvoeh

Preporučene objave

Pozdrav,
zaposlen sam u bolnici kao dr.med., dostavljeno mi je rješenje o plaći djelatnika koje glasi ovako (neću sve citirati, samo bitne dijelove):

1. Djelatnik XYZ raspoređen na radno mjesto doktor medicine, obijedinjeni hitni bolnički prijem u okviru položaja/mjesta I. vrste te mu se utvrđuje koeficijent od 1.659

2. na utvrđeni koeficijent radnik ima pravo na uvećanje u iznosu od 0.5% za svaku navršenu godinu radnog staža

3. Na temelju odredbi Kolektivnog ugovora radnik ima pravo na dodatak na plaću od 19.00%

4. Temeljem gl. 57, odnosno čl. 58 kolektivnog ugovora za djelatnost..., radnik ima pravo na dodatak na plaću za iznimnu odgovornost u iznosu od 16.00%

Ono što mene muči je nedostatak stavke u dodatku kolektivnom ugovoru za dodatak na plaće https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2019_09_92_1827.html

u tablici za dodatke na plaću za 28.00% stoji:

- zdravstveni i nezdravstveni radnik na otvorenim izvorima zračenja (2/3 radnog vremena)

– liječnik specijalist u jedinici intenzivnog liječenja (2/3 radnog vremena)

– liječnik u objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (2/3 radnog vremena)

uz ostale, ali za mene bitno je ovo: liječnik u objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (2/3 radnog vremena)

Znači ja bih spadao pod ovu trecku tocku. Raspoređen jesam na OHBP i pretpostavljam da bi ta stavka trebala biti na rješenju o plaći djelatnika. Nama voditelj kaze da mi imamo pravo na to ako odradimo 2/3, sto je i istina, ali trebalo bi biti i napismeno u rjesenju? ili teoretski ne jer zakonski mi taj dodatak svakako pripada? Ugl, smatram da to treba pisati u tom rjesenju da bih mogao "konzumirati" to pravo na taj dodatak i planiram potencijalno podnijeti zahtjev za zaštitu prava upravnom vijecu bolnice protiv ovog rjesenja. Na radu sam pod nadzorom tako da ne znam jel to mijenja sto i da se ja onda ipak ne racunam u to (sumnjam, ali moram procitati zakonski dio rpn-a jos). Zbog covid situacije sam uglavnom na covid odjelu i ovaj mjesec npr necu postavirit tih 2/3 radnog vremena i moguće da ce određivati radno vrijeme da ne budem tih 2/3 i da nema osnove za taj dodatak, ali svakako se zelim osigurati za taj dodatak. Ovaj dodatak od 19.00% se odnosi na:

– zdravstveni radnik specijalist u bolnici

– zdravstveni radnik bez specijalizacije u bolnici

Basically, trebam li podnositi taj zahtjev za dodatak te stavke u rješenje o plaći djelatnika na koje svakako imam pravo.
Ako su potrebna dodatna pojašnjenja, rado cu nastojati pojasniti

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija