Jump to content

Polaganje vozačkog ispita u Hrvatskoj?


Kawasaki1000

Preporučene objave

Radim u Njemačkoj, imam B i AM vozačku (HR), vozim ovdje 50ccm i htio bi napraviti A. Naravno, u HR puno jeftinije i brže, ali sad me zbuni kao neki zakon ako imam prebivalište u Njemačkoj da ne mogu polagati u Hrvatskoj? Ili da mi Nijemci neće priznati pošto sam ovdje preko 185 dana u godini? Ustvari ja i nemam pojma di imam prebivalište boravište ili koja je razlika, mene to baš i ne zanima niti se razumijem u te stvari. Imam hr papire i radim Njemačkoj, to je sve što znam.

Ustvari prvo sam ovo vidio na internetu ali onda se mislim briga me za njih, pa ja imam hr vozačku a nju ionako moraju priznati. Položim jednostavno A kategoriju u HR, i imam lijepo u vozačkoj A. (Kontrolirali su me ovdje već sa B i AM dok sam vozio skutera, nije bilo problema). Ali onda kao čitam za izdavanje vozačke moram biti preko 185 dana u Hrvatskoj.

E sad stvarno ne razumijem ništa. Ili da pitam na policiji? Njemačku da preskočim? Mislim da njih i ne trebam ništa pitati? Samo hr policiju da li smijem dolje polagati i da li ću dobiti novu vozačku sa A? 

 

Ako netko zna di trebam pisat email (koja je uopće policija ili ustanova za to?) 

 

Hvala

uređeno: od Kawasaki1000
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 minuta, sivko je napisao:

Ajde ukratko.Ako imaš prebivalište u RH i osobnu na tu adresu dođeš tu platiš,položiš,zamjeniš vozačku jer ti moraju upisati i A i onda je kod Švabe zamjenik za njihovu bez problema.

Ako imaš odjavu iz RH ili osobnu RH na njemačku adresu onda ćeš samo tamo polagati.

Ok. Pošto se ne namjeravam stalno nastaniti u inozemstvu nisam dužan odjaviti prebivalište. Ali kod mene je osobna istekla, a i nemam više stana u Zagrebu. Samo putovnica. Znači kad dođem u HR moram kod rodbine ili prijatelja ili apartman kakav naći. 

Ali za vozačku mi treba osobna isprava, dakle osobna ili putovnica plus liječnički pregled. Mislim da bi to moglo proći.

Samo ne razumijem zašto bi je mijenjao za njemačku vozačku, ne treba mi kad imam EU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija