Jump to content

pravo na zahtjev za uvid u spis dokaza

Kiwi6
 Dijeli

Preporučene objave

Poštovani,

Pozvan sam na ispitivanje u PU kao osumljeničenik za kazneno djelo "nametljivo ponašanje".

Bio sam u odvjetničkom uredu te sam tražio konzultacije. 

Odvjetnica mi je kazala da imam "pravo na zahtjev za uvid u spis dokaza" nakon razgovora u policiji. 

Preporučila mi je da se branim šutnjom prilikom ispitivanja.

Kazala je da pravo na zahtjev za uvid u spis dokaza tražim od državnog odvjetništva.

Obzirom da sudski proces još nije započeo, interesira me kada ću imati pravo na zahtjev za uvid u spis i dali to mogu tražiti tek kada sudski proces započne.

Isto tako me interesira dali državno odvjetništvo taj spis mora ili ne mora izdati. Uz to interesira me na koji način se taj spis traži, dali putem odvjetnika ili osobno?

Nije mi točno jasno na što je mislila pa vas molim da mi pojasnite, hvala!

Dijeli na drugim stranicama

Možda najbolje da priupitaš odvjetnika/icu da ti malo bolje pojasni što točno trebaš napraviti. A što se tiče branjenja šutnjom. Nisam nikad bio u takvoj situaciji. Al ono zašto bi se neko nevin branio šutnjom. Neka ti kaže što da se braniš šutnjom. Ja bi tražio od nje/ga kao odvjetnika da bude prisutna na saslušanju/ispitivanju u svakom slučaju.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija