Jump to content

Prebacivanje vlasnistva na suprugu


Jakovnikafilip

Preporučene objave

Postovani, 2013 godine sam legalizirao prizemlje kuce i bio sam oslobodjen od placanja dijela komunalnog doprinosa jer mi je to prva nekretnina. Posto sam u medjuvremenu zavrsio 1 kat i dobio gradjevinsku dozvolu, a usporedo sa time mi je doslo rijesenje da trebam platiti komunalni doprinos za taj novonapravljeni prvi kat u iznosu od 60 000kn, nemam pravo na nikakvu odgodu placanja, nego iznos treba platiti jednokratno. Da li je moguce da taj novoizgradjeni kat prebacim na zenu, koja nema na sebi nikakvu nekretninu, tako da bismo dobili olaksicu kao i 2013 godine prilikom legalizacije. Na gradjevinskoj dozvoli sam ja naveden kao vlasnik nekretnine i investotor. Ako je to moguce, kome se treba obratiti, unaprijed zahvaljujem

uređeno: od Borbena7
Dužina naslova
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Prebacivanje vlasnistva na suprugu

Za početak, ovo vam više nema nikakove veze s olakšicama dok je trajala legalizacija pa su JLS dale mogućnost umanjenja ili oslobođenje od doprinosa tako za svaku daljnju gradnju doprinos plaćate po "normalnim" propisima. Kao drugo, ako ste već dobili rješenje ne vidim svrhe prebacivanja na suprugu jer što bi ste time dobili? Kroz žalbu tražili oslobođenje? Kako mislite da bi to prošlo ako je vlasništvo preneseno nakon izdavanja rješenja? Jer, morali bi ste ili prebaciti zemljište na suprugu ili mijenjati investitora koji bi bila supruga a vi kao vlasnik na nju prenijeti pisanim ugovorom obvezu plaćanja doprinosa, međutim to radite nakon pravomoćnosti izdanog akta za gradnju na osnovu kojega je i obračunat KD pa ne vidim osnova da bi vam netko preinačio rješenje čak i da postoji oslobođenje.

Eventualno bi mogli provjeriti u Odluci o komunalnom doprinosu vaše JLS imate li pravo na nekakav postotak (5-10) na osnovu obujma ili nekakovu obročnu otplatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija