Jump to content

Alimentacija


Natalija 11

Preporučene objave

Pozdrav, da ukratko objasnim svoju situaciju. Prije 3 godine sam podnijela kaznenu prijavu za neplacanje alimentacije, a s obzirom da bivsi muz vec 4 godine zivi u Njemackoj, a u Hrvatskoj nema nikakvu imovinu nisu ga mogli ovrsiti. Kako je vrijeme prolazilo, a ja novce nisam pocela dobivati niti sam bila pozivana na rocista od strane suda odlucila sam prosle godine u 10mj angazirati odvjetnicu. Sastale smo se samo jednom na 10min gdje sam joj ukratko objasnila situaciju, ubrzo nakon toga pozvana sam na rociste gdje smo se pojavila samo odvjetnica i ja, a bivsi muz nije dosao iz Njemacke te je svoj izostanak opravdao telefonskim pozivom. On od tada nije dolazio u Hrvatsku i ne planira dolaziti dok ne otplati cjelokupan dug alimentacije koji je sada vec oko 30.000kn. Unazad 3mj je poceo uplacivati alimentaciju samovoljno te je obecao platiti cijeli iznos jer planira doci u Hrvatsku. Ono sto mene zanima je sto ja trebam poduzeti sada, da li da kontaktiram odvjetnicu i kazem joj da je bivsi krenuo sa uplatama? Samo da napomenem da ona mene niti jednom u ovih godinu dana nije kontaktirala. Ja sam ju kontaktirala jedno 2-3 puta da provjerim sto je sa mojim slucajem na sto je ona rekla da je za ostalo nadlezan Interpol i da se ceka da on udje u Hrvatsku te da ce ga uhititi, a ako ne dodje da se tu ne moze nista napraviti. Mene zanima ima li ona pravo potrazivati neke velike novce od mene ako ja ikada dobijem ostatak duga? Naravno da bi pristala platiti njenu uslugu, odlazak na rociste iako je isto bilo odgodjeno jer se bivsi nije pojavio na sudu i  taj nas sastanak od 10-tak minuta, ali to je zaista sva nasa komunikacija i smijesno mi je sada ako on i uplati sve te zaostatke da ona to pripise svom uspjehu jer niti je ona njemu sastavljala kakve dopise i upozorenja niti ga je pokusala kontaktirati na bilo koji nacin, a ne samo da nije njega nego nije ni sudca da provjeri sto je sa mojim slucajem. Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Molim vas info koliko može iznositi alimentacija (%) za dvoje djece u odnosu na plaću? Da li je to negdje propisano?

Plaća je 4500 kn, alimentacija 2000 (dvoje djece), kredit dignut u braku (rata 1600), preostaje 900 kn (za režije i hranu), radi se o zajedničkom skrbništvu.

Bivša je otišla kod roditelja, dok brat živi u kući od bake, nema drugih prihoda osim plaće, nema nekretnine i pokretnine.

Da li postoji neki minimum koliko može iznositi alimentacija a da osoba ne umre od gladi?

 

Hvala i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani za koji dan imam parnicu sa bivsim za opoziv uvjeta radi neplacanja alimentacije,dvostruki uvjet...da se razumijemo 30.9 je bila parnica za to ali ocito je guzva pa 4 mj treba cekati da donesu presudu nije dosta 15 godina neplaca nego jos 4 mj ugl...25.1 mu istice zakonski kazneni uvjet a 26.1 je parnica znaci uzalud sam pokretala sama nebitno zanima me jel netko prosao dali je moguce da ga opet puste i daju novu sansu 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija