malagarava objavljeno: 18. prosinac 2021. Dijeli objavljeno: 18. prosinac 2021. Pozdrav Evo ovako. Stan je u pitanju. Bio je pola na majku/ pola na oca. Smrcu oca na ostavinskoj raspravi ocev dio djelio se na majku, mene i sestru. Majka je meni prepustila svoj dio nasljedstva a sestri je pripao nuzni dio. Majka i ja smo sklopile Ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju uzdrzavanju i ja uistinu brinem o njoj zadnjih 15 godina. Desilo se da se majka jako razboljela i treba 24 satni nadzor i brigu te sam ju smjestila u jedan od najboljih domova za njezinu vrst bolesti sto naravno i kosta.. Kako financijski ne mogu to samo od place namiriti, stan sam dala u najam u kvadraturi koja meni pripada. Znaci ja imam 5/ 6 a sestra 1/6. Ugovor je u kvadraturi izracunat i sklopila sam Ugovor na tu kvadraturu sa podstanarima kod javnog biljeznika i poreznoj upravi. Sestra je problematicne naravi i psihe. Ali zadnjih 15 godina nije se pojavljivala ni zvala. Ni mene ni majku. Ne bih isla sad u dubinu njezinog problematicne psihe.. Pravno sam se konzultirala i receno mi je da sklopim Ugovor o najmu za svoju kvadraturu sto i jesam. I prijava poreznoj upravi. Time majci podmirujem dio troskova Doma. E sada..ta sestra nije se pojavljivala 15 godina mada imam poruke gdje joj nudim da ju isplatim..da dijelimo stan po pola..nista.. Samo mi je pozeljela da umremo ja i moje dijete🙈. Sto mi je ciniti ako se nekim slucajem pojavi na vratima podstanara ( njima nisam rekla- znam pogrijesila sam i sada se žderem). Danas im planiram reci za sestru. Podstanari su ljudi sa malim djetetom. Ako se pojavi zvati policiju? Znam da je sposobna reci da ce baciti bombu..( govorim iz vec recenog davnih dana). Ja se trebam kulirati i biti neutralna pred policijom a nju pustiti da me tuzi. Zato sudovi i postoje.. Moze li ona izbaciti podstanare koji koriste moj dio? Njen dio je recimo balkon.. Nije mi frka zbog mene ( vec sam mnogo toga u zivotu prosla s njom) nego zbog ljudi sa malim djetetom.. Jednostavno sam morala iznajmiti da pokrijem dio troskova za mamu. Ona mi je sve na svijetu uz kcer. Kako postupiti ako se ona pojavi? Hvala na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 19. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2021. Na 18. 12. 2021. at 18:48, malagarava je napisao: Sto mi je ciniti ako se nekim slucajem pojavi na vratima podstanara ( njima nisam rekla- znam pogrijesila sam i sada se žderem). Pa ništa posebno, da su u najmu stana i da ga koriste sukladno važećem ugovoru, a ona neka svoja prava potražuje na sudu. Na 18. 12. 2021. at 18:48, malagarava je napisao: Danas im planiram reci za sestru. To su mogli pretpostaviti i iz sadržaja ugovora. Na 18. 12. 2021. at 18:48, malagarava je napisao: Moze li ona izbaciti podstanare koji koriste moj dio? Ne. Na 18. 12. 2021. at 18:48, malagarava je napisao: Jednostavno sam morala iznajmiti da pokrijem dio troskova za mamu. Zašto je ne tražite da doprinosi na ime majčinog uzdržavanja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malagarava odgovoreno: 20. prosinac 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2021. (uređeno) prije 15 sati , Borbena7 je napisao: Pa ništa posebno, da su u najmu stana i da ga koriste sukladno važećem ugovoru, a ona neka svoja prava potražuje na sudu. To su mogli pretpostaviti i iz sadržaja ugovora. Ne. Zašto je ne tražite da doprinosi na ime majčinog uzdržavanja? U ugovoru stoji kvadratura koja je moja. No podstanarima nisam ogranicila dio stana koji je sestrin jer ne mogu tako etazirati taj mali stan. Niti sam spominjala da stan ima malo vecu kvadraturu. Strasno je se bojim ( sestre-ako to. Izuzetno je vulgarna i nagla i ne znam sada zasto ju podstanarima nisam ni spomenula.. Moram ih upozoriti da nju i njenog muza ne pustaju u stan nego zovu mene. Kako se nije oglasila sve te godine nisam o njoj ni razmisljala. Dok mi je došlo u glavu da moze saznati da je majka u domu i otici na vrata stana.. Iskreno ne znam kako stoje stvari sa placanjem racuna za stan. Ako je njezina ta 1/3 u zemlj.knjigama je li trebala placati rezije? ( prije podstanara). Ona stvarno nije u glavi zdrava. U stanju je uci ljudima u stan i vristati..ne maknuti se. Njih stiti oosjedovno pravo a imaju i malo dijete. Ako se desi da prijeti pred malom bebom ona bi mogla i kazneno odgovarati? Zna li neko? Sestri ne mogu nista traziti za majcino uzdrzavanje jer je naš Ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju jaci po snazi od Obiteljskog zakona koji govori o obavezi brige za roditelja. Iskreno i da mogu ne bi voljela sa njom imati nikakvog posla... uređeno: 20. prosinac 2021. od Borbena7 Neprimjereno izražavanje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 20. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2021. U slučaju ovakvog njenog ponašanje, zove se policija i to je to. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.