Jump to content

CZSS odbija komunicirati


bedak2021

Preporučene objave

Moja majka je psihički bolesna osoba kojoj nemam pristup niti metodu kontakta. U ljeto 2020. CZSS je navodno na zahtjev susjeda pokrenuo postupak lišavanja poslovne sposobnosti.

Problem je što CZSS sa mnom, sinom majke, odbija komunicirati jer je majka dala neku izjavu da želi da se meni ne šalju nikakvi podaci. Među ostalim rezultatima toga, majka je pokušala krivokletvstvo na Općinskom sudu, zatajila da je spalila ostavinu, a CZSS odbija reći ime socijalne radnice ili reći gdje se moja majka nalazi. Potvrdu da je se lišava poslovne sposobnosti saznao sam tek preko zapisnika ostavinske rasprave jer su morali odgovoriti Općinskom sudu na upit.

Prije više mjeseci zatražio sam od CZSS da argumentira prema kojem zakonu to navodno ne smije komunicirati sa mnom, no tek nakon opetovanih pritužbi ravnateljstvu dobio sam odgovor da je sam zakon prema kojemu je to zatraženo Profesionalna i poslovna tajna. Žalio sam se Ravnateljstvu na to bez ikakvog odgovora.

Ne znam što dalje učiniti.

Zna li netko prema kojemu to zakonu je moja majka zakonski zabranila CZSS da meni, njenom sinu, komunicira sa mnom?

Usmeno CZSS to navodno čini prema nekom članku Obiteljskom zakonu ako su stranke obitelji u sukobu interesa, no nisam naišao na članak koji to kaže. Plus, ne postoji pravni sukob interesa majke i mene, a CZSS se odbio očitovati o tome da navede koji je to pravni sukob interesa.

Što da učinim i kome se mogu požaliti? Koji sud je nadležan za ovo? Ministarstvo nije dalo nikakv odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija