Jump to content

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju


Annikka

Preporučene objave

Imam brata i  sestru. Otac je umro, a majka je do nedavno življela u svom stanu u Zagrebu. Sestra i ja živimo u Zagrebu i brinile smo o majci , skoro svaki dan je jedna od nas bila kod nje da se ne osjeti usamljena.

Brat sa obitelji živi u Puli i prije par mjeseci je rekao da će doći do mame na desetak dana, da ima neka posla u Zagrebu i da će usput to obaviti. Sestra i ja tih dana nismo dolazile, mislile smo da se ispričaju, nisu se odavno vidjeli. Kad sam nazvala mamu nakon par dana na mobitel, mobitel je bio isključen, kao da je blokiran. Otišla sam do njenog stana, zvonim, nitko ne otvara.  Imala sam ključ od stana, otvaram vrata, ključ nije u redu. Zovem sestru, donosi svoj ključ, ne možemo otvoriti. Susjeda nam kaže da je brat mijenjao bravu jer je mama navodno izgubila ključ. Zovemo brata i pitamo za mamu, a on kaže da je mama sada kod njega u Puli, da je s njom potpisao ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i da mi više nemamo s njom ništa ni s njenim odnosno njegovim stanom.  Sestra i ja sjedamo u auto, idemo do Pule, do kuće brata. Ne pušta nas u kuću, da uopće vidimo majku.

Prijavili smo Centru za socijalnu skrb, ali još ništa nismo uspjeli učiniti da majku vratimo u Zagreb. Ugovor nismo vidjeli. U ZK nema još uvijek promijena vlasništva. Možemo li sudski zatražiti uvid u taj Ugovor obzirom smo i mi njena djeca i imamo zakonsku obvezu brinuti se o mami.

uređeno: od Borbena7
Velika slova - smatraju se vikanjem na forumu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju
  • 2 mjeseci kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija