Jump to content

Način da legalno ne plaćam porez pri kupovini nekretnine?

mariopro
 Dijeli

Preporučene objave

Naišao sam na ovu rečenicu"Kod poklanjanja nekretnine unutar obitelji (djeca – roditelji ili bračni partneri), porez na promet nekretninama se NE plaća."

Evo linka:

https://www.ucionica.net/savjeti/kako-podici-kredit-za-kupnju-nekretnine-u-2021-2022-9458/

Znači li to da mogu oženiti vlasnicu nekretnine, te mi ona još taj isti dan pokloni nekretninu, ja njoj poklonim novac. I izbjegli smo porez u iznosu od nekoliko tisuća eura. Npr u slučaju vrijednosti nekretnine od 100,000 eura, porez je čak 3,000 eura. Naravno razvedemo se odmah sljedeći dan.

Hvala.

Dijeli na drugim stranicama

• 4 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...
Na 15. 01. 2022. at 7:04, sivko je napisao:

Možeš ako imaš papir da si darovao.

Da al mislim da je glavni problem oko te fore da obije strane trebaju biti izvan bračne zajednice što je vrlo rijetko da se poklopi kod ljudi koji posluju sa skupljim nekretninama. Plus vjerojatno bi zvučalo ne profesionalno od strane kupca da postavi takvo pitanje, vjerojatno je zapravo lakše kupcu sniziti cijenu za 3% pregovorima nego nagovorit vlasnicu nekretnine da se uda za njega.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija