mariopro objavljeno: 19. prosinac 2021. Dijeli objavljeno: 19. prosinac 2021. Naišao sam na ovu rečenicu: "Kod poklanjanja nekretnine unutar obitelji (djeca – roditelji ili bračni partneri), porez na promet nekretninama se NE plaća." Evo linka: https://www.ucionica.net/savjeti/kako-podici-kredit-za-kupnju-nekretnine-u-2021-2022-9458/ Znači li to da mogu oženiti vlasnicu nekretnine, te mi ona još taj isti dan pokloni nekretninu, ja njoj poklonim novac. I izbjegli smo porez u iznosu od nekoliko tisuća eura. Npr u slučaju vrijednosti nekretnine od 100,000 eura, porez je čak 3,000 eura. Naravno razvedemo se odmah sljedeći dan. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 19. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2021. I onda ona odluči opozvati darovanje... čudo 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariopro odgovoreno: 14. siječanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 14. siječanj 2022. Na 19. 12. 2021. at 22:10, Borbena7 je napisao: I onda ona odluči opozvati darovanje... Jel ja onda mogu isto napravit i za novac koji sam njoj darovao? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 15. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2022. Možeš ako imaš papir da si darovao. mariopro 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariopro odgovoreno: 28. siječanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2022. Na 15. 01. 2022. at 7:04, sivko je napisao: Možeš ako imaš papir da si darovao. Da al mislim da je glavni problem oko te fore da obije strane trebaju biti izvan bračne zajednice što je vrlo rijetko da se poklopi kod ljudi koji posluju sa skupljim nekretninama. Plus vjerojatno bi zvučalo ne profesionalno od strane kupca da postavi takvo pitanje, vjerojatno je zapravo lakše kupcu sniziti cijenu za 3% pregovorima nego nagovorit vlasnicu nekretnine da se uda za njega. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.