Jump to content

Prekoračenje brzine u naselju 30+


Cro-Lex

Preporučene objave

U razmaku od četiri dana dva puta me snimila kamera s prekoračenjem brzine za 33 i 37km/h veće od dopuštene.

Od strane policije mi je određena kazna dva puta po 3000 kn i oduzimanje vozačke na jedan mjesec.Odlučio sam iznijeti svoju obranu pred Sudom.

Kamera je postavljena na ulazu u Zadar,ul.84.bojne HV termiti 89 A,D8 dionica 13,1km+500m.

Uskoro imam ročište i odlučio sam u svoju obranu iznijeti slijedeće argumente:na toj dionici od posljednjeg križanja nema prometnog znaka za oznaku naselja (prom.znak C76 ) kao ni znaka izričite naredbe - ograničenje brzine (B30) kojim bi bila regulirana brzina kretanja.Radi se o četverotračnoj cesti na ulazu u Zadar koja prolazi kroz industrijsku zonu koju se možda i može tumačiti kao naseljeno mjesto ali nema prometnog znaka od kojeg se primjenjuje propis o ograničenju brzine.

Molim za savjet: koliko mi je uputno dovoditi u sumnju postupanje policije i kako barem smanjiti visinu kazne.Četiri mjeseca ranije sam dobio upozorenje zbog prekoračenja brzine što vjerovatno sud ima dostavljeno od policije.Po zanimanju sam vozač kamiona, imam 55g.prevaljujem puno km i prilikom ova dva prekršaja sam vozio suprugu hitno u bolnicu ako bi to išta značilo na Sudu?

Hvala Vam unapried na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...
Dana 26. 12. 2021. u 10:59, Cro-Lex je napisao:

odlučio sam u svoju obranu iznijeti slijedeće argumente:na toj dionici od posljednjeg križanja nema prometnog znaka za oznaku naselja (prom.znak C76 ) kao ni znaka izričite naredbe - ograničenje brzine (B30)

u prilog svojoj tvrdnji imam fotografiju na kojoj je razvidno da je znak otuđen,ne mogu znati treba li znak biti na ovom mjestu na slici ili negdje naprijed,oznaka naselja označava i mjesto od kojeg vrijedi propis ograničenja brzine u naselju.Obzirom da ga nema vrijedi ograničenje na cesti izvan naselja a to je 90 km/h.

Nakon radarske snimke prolazio sam tom dionicom više puta,proteklo je nekih 6mj.kadje ponovno postavljen a koliko dugo ga nije bilo od ranije to neznam.Tvrtka ovlaštena za održavanje cestovne signalizacije morala bi imati dokument temeljem kojeg je određeno da se znak ponovo postavi i kad je postavljen.Teret dokazivanja moje tvrdnje je vjerovatno na meni i moja fotografija vjerovatno nije dokaz za razliku od snimke radara a cestari ako potvrde stvarno stanje potvrđuju svoj nerad.Javim kako je prošlo po okončanju postupka.

20220207_132754[1].jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija