Jump to content

Imenovanje novog direktora doo


Luu

Preporučene objave

Pozdrav, vlasnica sam i direktorica doo-a i trenutno sam zaposlena u drugoj firmi po kojoj osnovi sam i osigurana i plaćaju se doprinosi. Sada planiram prekinuti taj radni odnos, pa me zanima da li mogu supruga imenovati direktorom svoje firme (također je zaposlen kod drugog poslodavca) kako bih izbjegla plaćanje doprinosa za sebe na direktorsku osnovicu, a sebe zaposliti kao djelatnika. Također molim info o postupku i troškovima imenovanja novog direktora. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete, bitno mu je samo da mu je placa kod tog poslodavca veca od 6200 kn bruto da ne morate platiti razliku doprinosa.

Idete kod biljeznika sa suprugom, kazete da zelite promjenu direktora i da se vas imenuje prokuristicom (imate sva prava kao direktorica ali se na vas nece odnositi uredba o minimalcu). Biljeznik sastavlja prijavu i salje ju na TS. Poslije toga jos u banku upisati promjene na potpisnom kartonu.

Trosak je cca 3000 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija