Jump to content

Otkaz


annemarie

Preporučene objave

Obje imamo ugovor na određeno,s tim da je ona od rujna na komplikacijama,a ja na postoperativnom liječenju od veljače i čekanju nove operacije. Mislila sam da ima pravo na prekid radnog odnosa, međutim čula sam da nema. Naravno,ne očekujem da nas čeka radno mjesto,ali sam mislila da nas bude ostavila do isteka bolovanja. Gdje ja tu informaciju mogu saznati,a da joj ne stvorim probleme. Međutim,bitan nam je i staž i za bolovanje dobijemo više nego bi dobile s zavoda za zapošljavanje.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 minuta, annemarie je napisao:

Mislila sam da ima pravo na prekid radnog odnosa, međutim čula sam da nema

Kada istekne vrijeme na koje je ugovor sklopljen, isti prestaje po sili zakona i na prestanak ugovora o radu ne utječe ni otvoreno bolovanje ni trudnoća, a ni korištenje nekog od prava iz Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam upit. Dajem poslodavcu redoviti otkaz ugovora o radu . U ugovoru o radu na neodredeno vrijeme imam stavku Zabrane natjecanja radnika u kojem stoji da se nemogu zaposliti kod drugog poslodavca koji radi istu ili slicnu djelatnost te da u slucaju toga moram poslodavcu isplatiti kaznu u visini 10 bruto placa . Čitajući Zakon o radu naišao sam na članak 102 st 6 u kojemu stoji da su te stavke ugovora o radu ništetne ako je radnik za vrijeme potpisivanja ugovora o radu imao placu manju do prosjecne Hrvatske place u vrijeme potpisivanja ugovora . Ugovor je potpisan 2018.godine te je moja bruto placa tada bila 4500 kn. Mene zanima dali taj članak Zakona o radu poništava stavke Ugovora o radu o zabrani natjecanja . Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija