Jump to content

Vozačka dozvola, oduzeta ili ne?


vozackadozvola69

Preporučene objave

Pozdrav

Naime, dobio sam kaznu zbog prometnog prekršaja u vidu novčane kazne i oduzimanja vozačke. Nakon što sam se žalio na sudu, novčana kazna mi je ublažena ali i dalje stoji činjenica da će mi vozačka biti oduzeta na 30 dana. Pismo tj rješenje sa suda sam preuzeo u pošti i momentalno sam platio kaznu - na datum 22.12.2021. Sutkinja mi je naglasila da status svoje vozacke dozvole mogu provjeriti na njihovoj web stranici "kutak za vozače" na kojoj mi i nakon što je prošlo 8 dana za žalbu piše da mi je vozačka dozvola važeća, a na e-Prekršaji nisu navedeni nikakvi prekršaji. Zanima me da li se kazna u vidu oduzimanja vozačke dozvole počinje računati od momenta kad sam platio kaznu, ili nakon što prođe žalbeni rok od 8 dana ili kad već jer se želim što prije riješiti iste? Kaznu sam platio 22.12, a danas je 5.1., a i dalje mi piše da mi je vozačka važeća, pa mi nije jasno jeli važeća ili nije?

Konkretnije, kad će mi se kreniti računati dani bez vozačke dozvole ili se računaju od dana kad je kazna plaćena ili možda od isteka roka za žalbu (8) dana?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa zna li se okvirno kad bi izvršnost presude mogla biti? Nije li logično da izvršnost kreće od dana kada sam platio kaznu ili kada rok za žalbu istekne? Postoji li mogućnost da odem do PU i zamolim ih da mi napokon uzmu vozačku jer se želim kazne riješiti što prije?  btw hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , drot13 je napisao:

, ali ovim su zakomplicirali i nikom nije jasno zašto...

Zato jer su nakon xx godina skužili da ekipa nije primala/preuzimala obavijest o zabrani pa su i dalje legalno vozili bez zabrana.A onda se jedan iz nekog ureda "sjetio" kako da poboljša situaciju (možda je dobio i godišnju nagradu) ali pošto ne pozna sistem u tančine imamo što imamo.Ujutro kreneš na posao s vozačkom a ne možeš se vratit doma jer imaš zabranu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija