Jump to content

Snimanje bez znanja i dozvole


danivida

Preporučene objave

Poštovani,

interesira me temeljem cega je snimanje mobitelom bez znanja i pristanka temelj za kaznenu prijavu koja se predaje na sud?

Naime, podnesena je kaznena prijava protiv osobe temeljem video snimke na kojoj se osoba ne vidi, vec samo cuje. S druge strane je osobi od strane policajca koji obrađuje prijavu predloženo da slijedeću situaciju snima, međutim da u samom pocetku snimanja navede suputniku da snima - to je onda valjana snimka. A prijavljen na temelju snimke koja nije bila ni obznanjena ni odobrena.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tokom susreta sa ocem djeteta (dijete je staro 10 mjeseci i ne usudim ga se ostaviti samog s ocem posto nikad nije bio sam sa njim, kad je imao 6 mj. isli smo u sigurnu kucu) na koji moj brat zbog nase sigurnosti redovno hoda sa nama izbila je svađa. Dijete je spavalo u autu, a mi pokraj auta, on kao i obicno pocinje diskusije, potajno drzi mob u rukama - kasnije zakljuceno da snima. Kako je eskaliralo, izasao moj brat iz auta i ne znam u kojem trenutku je "iskomentirao" da ce ga slomiti, taman da isao u zatvor. Da bi sutradan dobio poziv iz policije gdje mu se prikazuje snimka temeljem koje je podnijeta kaznena prijava protiv njega. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo bilo. Nije porekao, iznio je neke bitne dijelove proslosti koji su uopce doveli do danasnje situacije (moje). Nisam sigurna da su ga snimali ali veli da ih je bilo 3-4 u sobi, kao jedan ispituje, drugi pise, tako nesto. Niti je bio kad konfliktna osoba niti sto uradio, isao da mene zastiti pa izletjelo iz njega tokom cirkusiranja idiota. Sto napraviti? Rekao policajac da ce predati na sud, a on nek drugom prilikom njega snima ali nek unaprijed veli da snima kako bi bila valjana snimka. A ova "nevaljana" je upravo materijal za prijavu. Ne razumijem ali sam u vise navrata shvatila da su pravo i pravda dva razlicita pojma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sigurno ga nisu snimali, jer je to specifičan postupak i znao bi. Vjerojatno će poslati samo na mišljenje državnom odvjetništvu (ako i to), tako da se za sada ne treba ništa brinuti. Ako dobije poziv od odvjetništva, neka obavezno uzme odvjetnika. Ovo što je rekao na policiji nije dokaz u postupku, a u slučaju da do postupka dođe, branit će se u dogovoru s odvjetnikom (snimka neće biti dokaz). S obzirom na sve, mislim da se ne treba brinuti u smislu kaznenog postupka.

Jeste li ti i otac djeteta u braku ili...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su ga snimali, onda je njegova izjava dokaz u postupku, a ako je pritom rekao da je prijetio (prijetnja je sama po sebi kažnjiva, ne treba biti izvršena), vrlo je vjerojatno da će biti pokrenut kazneni postupak. S obzirom na sve što si navela, ne mora se bojati kazne (najvjerojatnije bi bila uvjetna, ako i bude osuđujuća), ali morat će imati odvjetnika.

Za brak pitam radi odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, ali kako niste u braku, onda ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija