Jump to content

Kupovina zemljišta od brisane firme


jesso

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me kupnja poslovne hale i zemljišta, objekt i zemljište u gruntovnici i katastru glasi na firmu koja je brisana po članku 70 ZSR iz sudskog registra 2018 godine (zadnji financijski izvještaj predan za 2013 god.). Vlasnik firme je strani državljanin koji je umro 2015 god. ima ženu i dvije kćeri koje su isto strane državljanke. Koga trebam kontaktirati za kupovinu, tko je stvarni vlasnik zemljišta, može li se gdje osim na sudskom registru i gruntovnici provjeriti status te firme ili zemljišta?

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Počnite od nasljednika i provjerite je li slučajno vlasnik firme prije nego što je firma brisana sklopio ugovor o kupoprodaji s firmom ili neki drugi ugovor na temelju kojeg je stekao pravo pravo vlasništva. Ako nemaju ništa od toga onda je to petljavina koja se da razriješit.

Ide se na TS na kojem je poduzeće bilo registrirano, podnosi se prijedlog za imenovanje likvidatora i provođenje postupka likvidacije imovine. Likvidator će pozvati vjerovnike da prijave svoje tražbine, a usput će utvrditi vrijednost zaostale imovine. Gleda se je li imovina dovoljna za namirenje dugova, ako jest onda se podmiruju prvo vjerovnici, a šta ostane ide vlasnicima.

uređeno: od Miran89
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija