Jump to content

ozakonjenje objekta a izdato rješenje za uklanjanje


Vitorio

Preporučene objave

Moj rođak pokušava  ozakoniti objekat,   kojemu je  izdato Rješenje za uklanjanje   2009  god  ,  jer se nije pridržavao  građevinske dozvole .

Dojk je sam  dozvola  bila izmanipulirana jer  on nije imao  saslasnot suvlasnika terena da tu može graditi. 

On  nije uklonio taj objekat niti je država to napravila.Danas  traži ozakonjennje  nedovršenog  objekat  i taj proces je u završnoij fazi .

Može li on  gledajuči samo na te činjenicu  danas zakonski dobiti  ozakonjenje tog objekta  iako  postoji Rješenje za uklanjanje  , koga država  zbog svojih ličnih razloga nije izvela.

Koje su moje mogučnosti da spriječim rođaka da na  nepodjeljenom zemljištu   legalizira. objekat koji je počeo  graditi  1980 godine i koji   je država morala srušiti  a nije to napravila. Mogu li tužiti  državu  da nije izvršila odluku koju je donjela .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Vitorio je napisao:

On  nije uklonio taj objekat niti je država to napravila.Danas  traži ozakonjennje  nedovršenog  objekat  i taj proces je u završnoij fazi .

Može li on  gledajuči samo na te činjenicu  danas zakonski dobiti  ozakonjenje tog objekta  iako  postoji Rješenje za uklanjanje  

Može temeljem Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (kako ZPNIZ NN , tako i NN 86/12, 143/13, 65/17, 14/19) koji propisuje da će građevinski inspektor prekinut rješenjem postupak izvršenja rješenja o uklanjanju nezakonito izgrađene zgrade donesenog na temelju propisa kojim se uređuje gradnja do pravomoćnog završetka postupka za donošenje rješenja o izvedenom stanju ako je ta zgrada vidljiva na DOF5/2011, na drugoj digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja do 21. lipnja 2011. ili je do tog dana evidentirane na katastarskom planu ili drugoj službenoj kartografskoj podlozi.

Nadalje, u slučaju da postupak po zahtjevu završi donošenjem rješenja o izvedenom stanju građevinski inspektor će po pravomoćnosti tog rješenja obustaviti postupak izvršenja rješenja o uklanjanju nezakonito izgrađene zgrade. 

No ukoliko postupak završi pravomoćnim odbijanjem zahtjeva za donošenjem rješenja o izvedenom stanju, građevinski inspektor će nastaviti izvršenje rješenja o uklanjanju.

prije 4 sati , Vitorio je napisao:

Koje su moje mogučnosti da spriječim rođaka da na  nepodjeljenom zemljištu   legalizira.

Skoro nikakove, posebno ako već u postupku uvida u spis radi izjašnjenja niste sudjelovali te imali činjenice koje bi utjecale na izdavanje rješenja o izvedenom stanju.

prije 4 sati , Vitorio je napisao:

Mogu li tužiti  državu 

Ne, eventualno službenika koji je o tome odlučivao, no i to je jako dvojbeno bi ste li uspjeli u parnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja  živim u inostranstvu  i  via via  dobio sam ( i mogu  podnjeti  zalbu u roku   8 dana ) uvid u spis  rješenja  o izvedenom stanju   gdje se  ozakonjuje  se  ....nezavršena jednostavna slobodnostoječa stambena zgrada .....  ali se nigdje ne spominje  da je za nju izdato  Rješenje o uklanjanju   2009 god   niti da je neki inspektor  nešto kontrolirati na DOF5/2011 ili   na nekoj drugoj digitalnoj ortofoto ili slično 

tako da mi nije jasna

opcija  1  obustava  iyvrešenja rješenja uklanjanja  

i opcija 2  ako postupak   bude  odbiven građevinski inspektor će nastaviti izvršenje rješenja o uklanjanju.

naime  u spisu  se  nigdje  ne pojavljuje grevinskog ispektora  niti se u spisu  nigdje  spomenuto da je za taj objekat  izdato Rješenje o uklanjnju .2009 godine . 

Ustvari sam to namjeravao iznjeti  kao primjedbu , kao  ni da  parnički postupak u vezi  imanja  je još u toku  .....

Osim toga se geodetski prekrajalo   parcelu  i ni na to nisam mogao  dati primjedbu jer je to kao objavljeno na nekoj oglasnoj ploči ....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, ispada da je doneseno rješenje o izvedenom stanju nakon čije pravomoćnosti jedino što može građevinski inspektor napraviti je obustaviti rješenje o uklanjanju. A postati će pravomoćno ako se ne žalite. Eventualno bi kao razlog žalbe mogla biti činjenica da je prije podnošenja zahtjeva za donošenja rješenja o izvedenom stanju u tijeku bio sudski spor oko zaštite vlasništva ili drugog stvarnog prava u vezi s tom građevinom ili zemljištem na kojem je izgrađena. No kako Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama propisuje da se rješenje o izvedenom stanju ne može donijeti ukoliko stranka to istakne i dokaže prije donošenja rješenja o izvedenom stanju, bojim se da vas i u ovome slučaju čeka spor.

prije 2 sati , Vitorio je napisao:

ali se nigdje ne spominje  da je za nju izdato  Rješenje o uklanjanju   2009 god   niti da je neki inspektor  nešto kontrolirati na DOF5/2011 ili   na nekoj drugoj digitalnoj ortofoto ili slično 

tako da mi nije jasna

opcija  1  obustava  iyvrešenja rješenja uklanjanja  

i opcija 2  ako postupak   bude  odbiven građevinski inspektor će nastaviti izvršenje rješenja o uklanjanju.

naime  u spisu  se  nigdje  ne pojavljuje grevinskog ispektora  niti se u spisu  nigdje  spomenuto da je za taj objekat  izdato Rješenje o uklanjnju .2009 godine . 

Ne spominje se jer je to sasvim drugi postupak pred drugim tijelom tako da niti ne mora biti dio spisa kojim se traži izdavanje rješenja o izvedenom stanju.

prije 2 sati , Vitorio je napisao:

ja  živim u inostranstvu...i ni na to nisam mogao  dati primjedbu jer je to kao objavljeno na nekoj oglasnoj ploči ....

Razumijem vas, no i to je u skladu s zakonom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru   , 

moj rođak je izgleda  dobro iskoristio  ovu koronu ,jer ja skoro dvije godine  nisam bio  u Hrvatskoj  ,

ja imam osječaj da je ovo  namješteno kao što je bila namjestena i njihova građevinska dozvola ...izdana . sa potvrdom mjesne zajednice da  je zemljište njihovo ...dok je predan i dokument ... izvod iz zemljišne knjige  na kojem se vidi da su svi suvlasnici   idealnog djela imanja i  tako  je jasno da  imanje nije sudski podjeljeno ...

namjera mi je da se žalim  samo to mora biti učinkovito ... več se oko 20 godinama sa njim sporim   dok  su njihove   kao i  sudske  manipulacije mogu mjeriti  u  G bitima . ne postoji dokaz koji ja podnesem a da ga sud prihvati  dok nnjihove očite kilometarske  laži se  ne  vidi. 

Normalno da sam sve parnice doveo do Ustavnog suda  i da idem na Strasburg   samo  se bojim  da  bi trebao živiti 120 godina  da   ukoliko  Strasburg   uvidi inkompetenciju  presuda  i   sajetuju reviziju postupaka  da sve ovo šta je smuljano  pokušam vratiti  na normalno .  Ako bi to ikako i bilo moguče .

Imate li neki savjet   na koji način da ubacim i aktiviram   ovo Rješenje o uklanjanju  i dali mi je  sudski spor za ometanje  posjeda ... koji je  u toku sa njim   zadovoljava  blokiralo ovaj postupak  , odnosno ga moće blokiratri .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeli moguče blokirati ovaj postupak  sa sljedećim

.. dokazom da je pokrenut  postupak u Strasburgu  po predmetu koji je prijavljen da je okončan

----dokazom da je  sudskim  procesom   koji je prijavljen da je okončan  nije dokazano da  je imanje sudski podjeljeno

.... prijavljivanjem   novog ili postoječeg  sudskog  postupaka u vezi neriješene i sudski nevažeče  diobe imanja   

....  dokaz da je  malverziranje  građevinske  dozvole   razlog  za  Rješenje  o uklanjanju objekta  od strane Ministarstva  ... a on  se nalazi u objašnjenju  Rješenja  o uklanjanju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija